Premiere la cinema: 30 ianuarie - 5 februarie 2015


Încă un sfârşit de săptămână în care ne este imposibil să prevedem cine va ocupa prima treaptă a topului încasărilor. Să fie Jason Statham? Să fie Kevin Hart şi Josh Gad? Vom afla în cursul zilei de luni. Până atunci, iată recomandările noastre cu privire la premierele săptămânii.

The Imitation Game. Jocul codurilor
Nu doar multiplele nominalizări la Oscar recomandă acest film biografic inspirat de matematicianul Alan Turing, ci şi unul dintre cele mai încercate destine ale secolului trecut. Filmul norvegianului Morten Tyldum descrie un misterios joc de culise din Al Doilea Război Mondial, când un grup de matematicieni şi criptologi condus de Turing se chinuie să spargă codul Enigma, folosit de nazişti în comunicarea dintre comandamente şi trupe. Nu credem că dăm vreun spoiler dacă dezvăluim că eforturile lui Turing de a sparge Enigma l-au transformat pe matematician în părintele computerului modern, dar şi al conceptului de "inteligenţă artificială". Interpretat convingător de britanicul Benedict Cumberbatch, Turing nu va avea de înfruntat doar complexitatea codului Enigma, ci şi prejudecăţile epocii sale.


The Wedding Ringer/Nuntaşi de închiriat 
Kevin Hart pare a se transforma într-unul din cei mai "hot" actori de comedie ai deceniului. După succesul de casă al lui Ride Along, actorul face echipă cu Josh Gad (cunoscut, printre altele, pentru vocea simpaticului om de zăpadă Olaf din Frozen/Regatul îngheţat) pentru o aventură trăsnită pe plaiuri nupţiale. În centrul atenţiei este Doug (Gad), un tânăr nepopular şi împiedicat care simte că i-a pus Dumnezeu mâna în cap când iubita lui Gretchen (Kaley Cuoco-Palmer, din serialul The Big Bang Theory) acceptă să-l ia de bărbat. Problemele încep când Doug îşi dă seama că nu are pe cine invita la nuntă să-i fie cavaler de onoare. Doar că pentru fiecare problemă există o soluţie, iar Doug dă peste Jimmy, patronul companiei Best Man, care oferă "nuntaşi de închiriat" celor în situaţia eroului. Ce nu ştie Doug este că la pachet cu nuntaşii vine şi o nuntă mai sălbatică decât şi-ar fi dorit...


Wild Card/Joc periculos 
Până îl vedem pe Jason Statham înfruntându-l din 3 aprilie pe Dom Toretto (Vin Diesel) în Furios şi iute 7, britanicul specialist în filme action se dezlănţuie în Las Vegas. El îl interpretează pe Nick, un fost soldat care îşi câştigă banii oferind protecţie cui are nevoie şi apoi îi pierde la jocurile de noroc. Întâlnirea cu o fată ajunsă la urgenţe după ce a fost aruncată dintr-o maşină îl va împinge pe Nick pe o pantă plină de violenţă şi îi va trezi amintiri dureroase din trecutul de soldat.


Yellowbird/Pene galbene
O animaţie destinată celor mici care vor învăţa că până şi cei mai neajutoraţi dintre noi pot avea parte de succes cu suficientă perseverenţă. În centrul atenţiei este Pene galbene, un pui de pasăre temător care este lăsat în urmă de familie. În urma unui concurs de împrejurări, Pene galbene devine călăuza unui pestriţ grup de păsări călătoare, convinse că mititelul ştie o nouă rută spre Africa. Multe aventuri îi vor aştepta pe eroi pe itinerariul lor, care îi va purta şi pe deasupra Parisului (filmul este produs de compania franceză TeamTO). Oare vor reuşi ei să ajungă la destinaţie?

Un produs Blogger.