Premiere la cinema: 6-12 februarie 2015

Space opera în regia fraţilor Wachowski, filmul cu cele mai mari şanse la Oscaruri, aducerea pe ecrane a unui popular erou animat, un premiat film european şi povestea unui basist aspirant, iată cât de variată este oferta cinematografelor în această săptămână. 


Jupiter Ascending
Trebuia să-l vedem încă de anul trecut, dar SF-ul fraţilor Wachowski a fost amânat pentru începutul lunii februarie. Regizorii şi-au pus din nou la bătaie talentul pentru poveşti elaborate, imaginând un hibrid între Matrix şi Star Wars. În centrul atenţiei se află Jupiter (Mila Kunis), o insignifiantă femeie de serviciu de pe Terra care află că are un destin exemplar, putând schimba o dată pentru totdeauna viaţa pe planetă. Vânată de misterioşi răufăcători, Jupiter primeşte ajutorul lui Caine (Channing Tatum), un războinic interplanetar care îi arată că universul este mult mai complex, sumbru şi periculos decât îl credea Jupiter. Trailerele sunt dovada unui gigantic efort de producţie, filmul fiind deja lăudat, dacă nu pentru poveste, măcar pentru scenografie şi elaboratele costume. Cu siguranţă premiera cu cele mai mari încasări ale acestei săptămâni.


Boyhood. 12 ani de copilărie
Drama lui Richard Linklater favorită la Oscarul pentru Cel mai bun film a parcurs un lung drum până la lansarea pe marile noastre ecrane. Premii anul trecut la festivalul de la Berlin, apoi o proiecţie în închiderea festivalului Transilvania, cronici elogioase în întreaga lume şi un statut tot mai solid de favorit la următoarea ediţie a Oscarurilor. Asta până la lansarea lui Birdman! Ai în sfârşit ocazia să vezi în cinematografele noastre filmul realizat de Linklator de-a lungul a 12 ani, maturizarea actorilor contribuind din plin la eficienţa acestei poveşti de familie.


Sponge Out of Water 3D 
Până să îl întâlnim pentru prima oară pe marile ecrane din România, popularul SpongeBob SquarePants a generat venituri de peste opt miliarde de dolari de-a lungul celor aproape 16 ani de existenţă. Voiosul burete de mare trebuie să dejoace planurile unui periculos pirat (Antonio Banderas) care dă peste o carte magică, în stare să transforme în realitate tot ce este scris în ea.


Whiplash
Regizorul Damien Chazelle a spus despre drama sa de cinci ori nominalizată la Oscar că este un film despre muzică tratat ca un film de război sau unul cu gangsteri, în care "cuvintele rănesc la fel ca şi revolverele şi în care acţiunea nu se petrece pe un câmp de luptă ci într-o sală de repetiţii sau pe o scenă de concert..." Greu să nu atragă atenţia această abordare intensă a încercatei relaţii dintre Andrew (Miles Teller), promiţătorul basist al unei trupe de jazz, şi Terence Fletcher (J.K. Simmons), instructorul trupei celebru pentru modul cum îşi terorizează elevii.


Le meraviglie/Minuni
La doar 32 de ani regizoarea Alice Rohrwacher reuşea să câştige Grand Prix-ul festivalului de la Cannes cu Le meraviglie, povestea unei familii de apicultori din zilele noastre, a cărei existenţă bazată pe reguli stricte se schimbă din temelii de-a lungul unei veri. Implicarea într-un program de reintegrare în societate a tinerilor delincvenţi, care îl aduce în mijlocul familiei pe imprevizibilul Martin, dar şi participarea la un concurs, Ţara minunilor, îi va face pe eroi să-şi dea seama că a venit timpul unei schimbări. Din distribuţie face parte actriţa italiană de origine română Maria Alexandra Lungu.


Un produs Blogger.