Premiere la cinema: 13 - 19 martie 2015

Nu mai puţin de şapte filme se lansează în cinematografele din ţară în acest weekend, iar oferta este atât de variată, încât nu prea ai şanse să nu mergi la cinema. Iată mai jos recomandările noastre.


Aferim!
Film istoric şi politic premiat cu Ursul de Argint pentru Cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din acest an, Aferim! a fost lăudat cu entuziasm de criticii prezenţi la festival, pentru modul cum prezintă rădăcinile discriminării împotriva populaţiei de etnie romă. Povestea îl are în centrul atenţiei pe zapciul Costandin (Teodor Corban), pornit în urmărirea unui rob ţigan (Cuzin Toma) fugit de la curtea boierului său în anul 1835. Suntem curioşi dacă succesul de la Berlin şi subiectul foarte nefamiliar va face Aferim! un film la fel de popular ca Poziţia copilului, văzut de aproape 120.000 de spectatori în 2013.


Cinderella/Cenuşăreasa
Este cineva care nu a citit povestea sau nu a văzut un film inspirat de ea? Probabil doar cei foarte mici. Ce ne-a plăcut la Cinderella este faptul că, deşi practic ştii încontinuu ce se întâmplă, regizorul Kenneth Branagh a reuşit să compenseze previzibilul cu emoţie, energie şi culoare. Interpretată de Lily James, Cenuşăreasa este gata să-i înveţe pe cei mici că răbdarea şi bunătatea sunt calităţi extraordinare, iar pe cei mari să-i catapulteze în lumea magică a poveştilor. Cate Blanchett este foarte convingătoare în rolul mamei vitrege, iar Helena Bonham Carter îşi completează galeria de personaje bizare interpretând cu imens aplomb rolul zânei celei bune.


Run All Night/Urmărit în noapte
Amatorii filmelor de acţiune l-au remarcat cu siguranţă pe Liam Neeson devenind un star al genului o dată cu apariţia sa în Taken, film ce a avut deja două continuări. În Run All Night, Neeson este Jimmy, un fost asasin al mafiei nevoit să ucidă încă o dată atunci când viaţa fiului său (Joel Kinnaman) este ameninţată. Doar că cel ucis este fiul unui gangster periculos (Ed Harris), iar acesta nu se va da în lături de la nimic pentru a-i vedea pe Jimmy şi întreaga sa familie dându-şi ultima suflare. Va reuşi Jimmy să supravieţuiască în lupta cu batalioanele de aghiotanţi ale duşmanului său? O întrebare retorică, fireşte. Filmul a fost lăudat pentru eficienţa scenelor de acţiune, practic tot ce contează la o astfel de premieră. 


The Cobbler/O zi în pantofii altcuiva
Adam Sandler revine într-o comedie despre Max, un bărbat care repară pantofi şi a cărui viaţă lipsită de satisfacţii este dată peste când descoperă poate deveni o altă persoană dacă îi poartă acesteia pantofii. Aşa Max poate în sfârşit să răspundă la întrebarea "Dacă ai putea face orice ţi-ai dori, ce ai alege?" Distribuţia este completată de Steve Buscemi, Ellen Barkin, Dustin Hoffman, dar şi actorul britanic Dan Stevens, cunoscut din serialul Downton Abbey şi relansat la Hollywood în apreciatul thriller The Guest.


În weekend se lansează şi Leviatan, filmul rusului Andrei Zviaghinţev premiat la Cannes şi nominalizat la Oscar. Reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, Leviatan va descrie conflictul dintre un mecanic şi primarul corupt din oraşul său. Fanii formaţiei One Direction au ocazia să vadă ce mai fac cântăreţii lor favoriţi în premiera One Direction: Povestea din culise. În sfârşit, Umbră albă descrie o realitate cumplită din Tanzania: albinoşii sunt asasinaţi pentru că trupul lor este folosit de vracii locali pentru a prepara poţiuni magice. Filmul lui Noaz Deshe a fost proiectat anul trecut la festivalul Transilvania şi spune povestea lui Alias, un băiat albinos care se va confrunta cu această problemă naţională.
Un produs Blogger.