Premiere la cinema: 22 - 28 mai 2015

Unul dintre cele mai misterioase filme ale anului se lansează săptămâna aceasta pe marile ecrane şi practic nu are concurenţă: fanii genului horror pot vedea un remake după o producţie celebră a anilor '80, iar cei preocupaţi să încerce titluri de festival au ocazia să vadă unul ce a concurat în competiţia de la Veneţia anul trecut. În program este şi un debut românesc în lungmetraj, lansat în competiţia festivalului de la Sarajevo.


Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine
Dacă ai acasă, prin vecini sau printre prieteni un puşti pasionat de cinema, îl poţi duce liniştit la cinema: puţine sunt filmele din ultimii ani cu un mesaj care să "mobileze" mai fericit mintea unui copil. Optimist şi pozitiv, Tomorrowland arată că o minte deschisă, voinţa de a face bine şi credinţa că niciun obstacol nu este prea mare în calea visului tău sunt în stare să salveze lumea. Dacă nu lumea cea mare, măcar pe a ta personală. Povestea lui Casey (Britt Robertson), o adolescentă care are ocazia de a vedea o minunată lume a viitorului şi este gata de orice pentru a ajunge acolo ar putea să-i inspire pe cei mici să privească în zare şi să-şi urmeze visurile.



Poltergeist
În 1982 Poltergeist, scris şi produs de Steven Spielberg, devenea unul dintre cele mai rentabile filme ale deceniului, cu încasări de 12 ori mai mari decât bugetul. Din acest weekend poţi vedea un remake 3D al filmului care în înspăimântat mai multe generaţii de familii cu sugestia că liniştea căminului poate fi oricând perturbată de spirite malefice. Sam Rockwell îl interpretează pe Eric, tată de familie care va trebui să ia măsuri când fiica mai mică îi este răpită de entităţi răuvoitoare din lumea spiritelor.


Pasolini
A fost unul dintre cei mai controversaţi regizori din toate timpurile şi iată-l readus la viaţă în interpretarea cunoscutului Willem Dafoe. Proiectat în competiţia festivalului de la Veneţia, Pasolini retrasează ultima perioadă din viaţa regizorului: Salò o le 120 giornate di Sodoma tocmai a provocat un scandal imens în Italia, iar noul proiect nu va fi prin nimic mai puţin incomod pentru public şi critici. Filmul lui Abel Ferrara explorează şi aspectul homosexual al vieţii lui Pasolini.


Carmen
Carmen, debutul în lungmetraj al lui Doru Niţescu, o aduce pe Rodica Lazăr pentru a doua oară în această lună pe marile ecrane într-un rol principal. Actriţa o interpretează pe Mariana, o femeie dintr-un orăşel de provincie care vine cu fiica ei, Carmen, la un control într-un spital din Bucureşti. Doar că rezultatul controlului îi arată Marianei că starea lui Carmen este mai gravă decât se aştepta şi că va trebui să lupte pentru ca sistemul medical din România să se pună în mişcare pentru a-i salva viaţa.

rubrica prezentata de cinemagia.ro
Un produs Blogger.