(P) #ChristmasInCluj, expozitii și concerte magice


Când se schimbă anotimpurile e aproape imposibil să nu te gândești la momentul când, în școala primară fiind, ai învățat că, în mod oficial, avem patru anotimpuri. Unii dintre noi își amintesc de cele patru fiiice ale anului, alții de lecțiile de la georgrafie, însă, toți o facem cu nostalgie. Iar iarna este unul dintre cele mai nostalgice anotompuri, e cel care de aduce Crăciunul și odată cu asta ne reamintește cum se simte căldura familiei și reînvie tradițiile la care luam parte când lumea noastră era una fără griji.

Am trecut de jumătatea lunii noiembrie, iar toamna va fi curând uitată până anul viitor. Numărătoarea inversă arată că au rămas mai puțin de 6 săptămâni până la cel mai așteptat eveniment al anului, Crăciunul. Ai început serios să te gândești la cum o să să-ți petreci sărbătorile de iarnă, și cu cine… așa-i?

Îți facem noi o propunere, dacă încă n-ai găsit una. Ia-ți prietenii și sărbătoriți #ChristmasInCluj! Și dacă nu vin din prima, atrage-i aici arătându-le cum este #ChistmasInCluj.

Acum șapte ani am început să scriem împreună povestea Târgului de Crăciun. O poveste de sărbătoare care strânge pe toată lumea, cu mic cu mare, în jurul bradului din Piața Unirii pentru a sărbătorii împreună magia Crăciunului, care ne face să credem că totul este posibil. Simți mirosul de cozonaci și vin fiert care se plimbă prin aer și invită toți trecătorii să ia parte la spectacole?

Anul acesta, ne-am hotărât să împărtășim cu tot restul lumii senzația de “acasă” pe care ne-o dă orașul nostru pe timp de sărbătoare, și ne-am gândit să strângem toate impresiile și momentele importante ale acestui târg sub hashtag-ul #ChristmasInCluj. Haideți să descoperim sărbătoarea Crăciunului în Cluj, din prisma fiecăruia. Așa că pregătește-ți smartphonul, aparatul foto sau camera video și publică tot ce ai reușit să surprinzi online cu hashtagul #ChristmasInCluj!

Ce-o să găsești la Târgul de Crăciun de la #Cluj?
Târgul de Crăciun își deschide porțile anul acesta pe data de 1 Decembrie. Ziua Națională fiind marcată cu programul de inaugurare a târgului.

Timp de 26 de zile, începând cu ora 18:30, atmosfera de sarbatoare va fi întreținută de grupuri și ansambluri școlare, 40 trupe și artiști de muzica, într-un decor magic de sărbătoare. Artiștii autohtoni, spectacolele folclorice și corurile ne vor introduce în atmosfera de sărbătoare cu multă voie bună.

Și cu cei care îndrăgesc patinajul pe gheață ne dăm întâlnire la Târgul de Crăciun. Temperaturile scăzute nici nu se mai simt atunci când dansezi pe gheață. Chiar dacă îți pui patinele pentru prima data în picioare, îți garantăm că o să te distrezi de minune pe patinoarul înconjurat de luminițe, brazi și atmosfera relaxantă, cu miros de scorțișoară, vin fier, migdale și cozonaci.

Căsuța lui Moș Crăciun și ateliere pentru copii
Trenuletul va asigura călătoriile magice ale celor mici către tărâmul lui Moș Crăciun. În căsuța lui ne vom distra împreună la atelierul de muzică, și vom lua parte la spectacole de teatru de păpuși.

Moș Crăciun ne invită și în atelierul lui de textile, iar cu ajutorul celor de la Ludoteka ne arată cum confecționează el mânușile și jucăriile pe care le găsim sub brad. Știm cu toții cât de creativ este Moșul, însă, de data aceasta ne face și pe noi să ne folosim imaginația în cadrul atelierelor de pictură, modelaj și origami.

Și pentru cei cărora le place să se joace cu aparatul foto a găsit o activitate, în atelierul de fotografie vom surprinde cele mai importante momente de la toate activitățile din Căsuța Moșului.

Cei mici, care sunt cei mai bucuroși de venirea Crăciunului. vor avea parte inclusiv de ateliere în care se vor distra învățând cum se prepară bucatele tradiționale alături de bucătari de la Memo 10, La Casa și Moldovan; bucătari pricepuți și pasionați de munca lor îi vor asista și încuraja pe copii, pentru că lor le place să fie implicați în activități de adulți, mai ales când vine vorba de gătit!

Concerte
Vom avea 26 de zile pline de concerte. Genurile de muzică vor fi diferite, de la concerte de colinde, muzică tradițională populară, până la muzică rock sau folk, pop și operă!

Printre numele care se vor urca pe scenă se află Zdob și Zdub, Cargo, Andra, David & The Six Martini, Royal Avenue, Grupul Iza, Costi Cămărășan Band, Grigore Leșe, Cristian Pomohaci, Magda Puskas și Rareș Suciu, Aminda & Hazard, Hara. Arpi & Zip Band, Iris, Hara, Incognito și soliștii ai Operei Române.

Concerte ale corurilor bisericești

O colindă cântată în biserică, îți dă cu totul alte emoții decât cele cântate de colindători. În trei seri, respectiv pe data de 9,14 și 15 Decembrie, vor urca pentru prima oară pe scena Târgului de Crăciun, corurile bisericilor din municipiu. Ne vor încânta auzul cu muzică de sărbătoare corurile Bisericii Ortodoxe, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Reformată, dar și bisericile evanghelice din Cluj-Napoca. Concertele fac parte din programul Capitalei Europene a Tineretului 2015 pe direcția Share Faith.


Evenimente speciale. EBS The Voice Of Children și În spiritul Crăciunului
La capitolul evenimente speciale îți împărtășim că am pregătit un eveniment demn de cartea recordurilor!

“EBS The Voice Of Children”, în colaborare cu Transylvania College, va fi un moment cu adevărat emoționant. Pentre 1.000 de copii de la 26 de școli clujene, alături de alți 200 din afara țării, vor cânta accapela una dintre cele mai frumoase piese de Crăciun! Elevii din 9 țări ale lumii vor fi alături de noi online, și-i vom vedea prin intermediul celor două monitoare care vor flanca scena în stânga și dreapta. Momentul va fi cu atât mai emoționat cu cât lumina se va opri pentru câteva minute și singura sursă de energie va fi reprezentată de cele peste 1.000 de felinare.

“În spiritul Crăciunului” va fi un alt cadru feeric care va face parte din Târgul de Crăciun. Cu această ocazia #ChristmasInCluj va fi complet, pnetru că soliștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca ne vor înâcânta de-a dreptul cu arii celebre, care evocă spiritul Crăciunului.

Concert Andra, alături de Moș Nicolae

Vocea caldă și încântătoare a Andrei, ne va delecta cu cele mai cunoscute piese ale ei, dar și cu colinde care să-l ajute pe Moș Nicolae să ne găsească mai repede. Acesta va împărți 1200 de cadouri pentru toți prichindeii prezenți în Piața Unirii.



Un produs Blogger.