Premierele săptămânii 4-10 decembrie 2015

Într-unul din cele mai bogate weekend-uri ale anului, şase premiere ne aşteaptă în cinematografe cu începere de azi. Aventuri pe mare, o nouă incursiune în cercetările lui Frankenstein, un remake plin de staruri după un film argentinian premiat cu Oscar, un film românesc despre experienţele liceenilor din anul 1992, un horror de Crăciun şi o animaţie inspirată de una dintre cele iubite cărţi pentru copii, iată ce poţi vedea la cinema. Citeşte-ne mai jos recomandările.


Foto: afiș filmul "In the Heart of the Sea"
In the Heart of the Sea
Poate că nu are cele mai bine create personaje, dar filmul lui Ron Howard te va uimi cu o spectaculoasă confruntare dintre om şi natură, confruntare ce a inspirat romanul Moby-Dick. Când baleniera Essex pleacă din portul Nantucket în 1820, căpitanul George Pollard (Benjamin Walker) şi secundul său Owen Chase (Chris Hemsworth) visează la preţiosul ulei de balenă care le va aduce faimă şi avere. Doar că Essex întâlneşte în mijlocul Oceanului Pacific un imens caşalot alb, gata să nimicească echipajul până la ultimul membru. Howard se foloseşte de dimensiunile creaturii, dar şi de puterea valurilor şi a vântului pentru a sugera cât de fragil este omul în luptă cu natura.



Victor Frankenstein
O revizitare a celebrului personaj creat de Mary Shelley, premiera de vineri ni-i arată pe James McAvoy în rolul omului de ştiinţă şi pe Daniel Radcliffe în cel al ajutorului său, Igor. Evenimentele sunt prezentate din punctul de vedere al lui Igor, atras de obsesia lui Frankenstein de a crea viaţă. Când experienţele reuşesc, cei doi se vor trezi într-un groaznic pericol.


The Secret in Her Eyes
El secreto de dus ojos câştiga Oscarul pentru Cel mai bun film străin la un an de la lansarea sa în Argentina, iar entuziasmul cu care criticii americani au întâmpinat producţia sud-americană nu putea avea alt rezultat decât un remake. Pe afiş avem trei câştigători de Oscar, Nicole Kidman, Julia Roberts şi Chiwetel Ejiofor, care îi interpretează pe membrii unei eficiente echipe FBI: Ray (Ejiofor) şi Jess (Roberts) sunt investigatori, iar Claire (Kidman) este supervizorul din partea procuraturii. Lumea lor se năruie în momentul când fiica adolescentă a lui Jess este ucisă brutal. 13 ani mai târziu Ray îl caută în continuare pe ucigaş şi iată că găseşte un indiciu care l-ar putea ajuta să rezolve, în sfârşit, cazul.


Palatul pionierilor
Filmul lui Bobby Păunescu porneşte de la un moment anecdotic din România anului 1992: doi liceeni merg la doamna Geta, patroana unui bordel de apartament, şi aici au parte de prima experienţă sexuală. Informaţiile lor despre HIV şi SIDA sunt minime, iar întrebarea vag răutăcioasă a unui coleg căruia nu întârzie să se laude cu performanţele lor în pat îi pun pe cei cuceritori pe jar. Se transmite SIDA doar prin atingere? Vor muri în cursul zilelor următoarea? Durerea de burtă de care suferă e primul simptom? Scenariul menţine o notă amuzat-amuzantă şi trece în revistă preocupările anumitor categorii ale societăţii din România acelor vremuri.

Krampus. Spaima Crăciunului
Se apropie Sărbătorile, şi a început avalanşa de filme şi melodii de Crăciun din programul televiziunilor şi al radiourilor. Marele ecran nu face excepţie, dar Krampus are o abordare mai specială, trecând în revistă aventurile extreme ale unei familii pentru care reuniunea de Crăciun nu este o mare bucurie. Reacţia lor în faţa Crăciunului atrage atenţia unui demon al Crăciunului, printre ale cărui sarcini se numără celor care nu mai cred în această sărbătoare. Krampus şi aghiotanţii săi sunt realizaţi de companiile Weta Workshop şi Weta Digital, care au realizat trilogiile Stăpânul inelelor şi Hobbitul.


Micul prinţ/Le Petit Prince
Inspirată de cartea lui Antoine de Saint-Exupéry, animaţia completează mesajul atât de simplu şi eficient al Micului prinţ creând un alt context pentru aventura acestuia. În centrul atenţiei este Fetiţa (Mackenzie Foy), care descoperă cu ajutorul vecinului ei Aviatorul (Jeff Bridges) extraordinarele implicaţii ale întâlnirii acestuia cu Micul prinţ, cel venit de pe o planetă îndepărtată pentru a filozofa pentru noi despre ce este esenţial pentru noi. Este doar începutul unei aventuri care ar putea captiva atât adulţii cât şi copiii. Mai mult, filmul este realizat cu ajutorul unor combinaţii de tehnici ce îi conferă un aspect diferit de animaţiile aduse de obicei pe ecrane.

Un produs Blogger.