Eurovision 2016: Mihai Trăistariu mizează pe „Paradisio‬”


Înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2016 au început cu o modificare de regulament importantă: pentru prima oară în istoria participării României la acest concurs, câștigătorul finalei va fi ales exclusiv prin voturile publicului. Mihai Trăistariu este primul artist care a anunțat public înscrierea sa în competiție. Piesa lui se numește "Paradisio‬" și are la bază o poveste de dragoste cu iz SF.

România va participa și în 2016 la concursul Eurovision. Înscrierile pentru Selecția Națională se vor desfășura în perioada 18 ianuarie – 7 februarie, urmând ca pe 11 februarie să fie anunțate cele 12 piese finaliste.

Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro.

Etapele concursului și modificări de regulament:
Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care 6 vor accede în finală: 4 vor fi alese de un juriu de specialitate, iar 2 de către public, prin televot. În finala Selecţiei Naţionale, publicul va hotărî câștigătorul, votând una dintre cele 6 piese rămase în concurs.
Semifinala Selecției Naționale va avea loc pe 4 martie, iar finala pe 6 martie, ambele show-uri fiind transmise în direct de TVR.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă.

Mihai Trăstariu este primul artist care a confirmat înscrierea la Eurovision 2016. După un loc 4 obținut în finala Eurovision 2006 cu „Tornero„, cântărețul ”simte” că va obține anul acesta trofeul cu piesa „Paradisio‬„.

„Paradisio‬” este o piesă în limba engleză compusă de Mihai Trăistariu împreună cu Robby G. si Dumi Padure. Prin versurile melodiei se relatează o poveste de iubire, în care ”Paradisio” este ființa supremă care l-a cucerit pe artist. Pentru a o găsi, cântărețul explorează întregul univers, găsind-o în final pe planeta ei.

Pentru această melodie a fost filmat deja și un videoclip, care a costat, conform artistului, 15.000 de euro. În acest proiect a fost implicată o echipă de 25 de specialiști de peste hotare, care au creat un decor SF, în ton cu tematica piesei. Videoclipul va fi lansat oficial pe 25 ianuarie.

Un produs Blogger.