EuROvision 2016: Interviu, Ovidiu Anton: "Este Moment Of Silence, și este pe bune"


Salutare Ovidiu. "Moment of Silence" este piesa cu care participi in acest an la Selectia Nationala Eurovision. Cand, unde si cum s-a "nascut" aceasta piesa? 
"Salutare, piesa am compus-o anul trecut la inceputul lunii noiembrie, inspirat de puterea oamenilor, de gandul comun, imi place sa vad ca putem fi uniti, sa simt ca impreuna suntem puternici. De obicei ideile imi vin atunci cand sunt singur sau cu cainii mei si simt acea liniste interioara, atunci reusesc sa triez amalgamul de informatii ce ne bombardeaza pe noi toti si sa ma opresc la esenta bine si rau...noapte si zi...iad si paradis :)"
Piesa ta va beneficia si de un videoclip? Daca da, te-ai gandit la regizorul cu care ai vrea sa colaborezi? Ai ceva idei pentru clip?
Nu m-am gandit atat de departe, iar dupa atatea clipuri frumoase facute de fanii Eurovision nici nu stiu daca mai e nevoie !
De la X Factor stim de prietenia ta cu Delia, de cand erati mici copii. Te-ai gandit vreodata la o posibila colaborare?
Bineinteles, oricine cred ca s-a gandit, macar o data, la Delia si la o colaborare cu ea. Este o artista desavarsita, a muncit mult sa ajunga acolo unde este si reuseste sa se mentina si sa vina cu hit dupa hit, ceea ce nu este putin.
Ai finalizat show-ul pentru Finala Selectiei Nationale ESC?  Daca DA, ne poti da cateva detalii? 
Suntem pregatiti, repetam, atat cu grupul vocal cat si cu alte elemente..opa ..da..alte elemente, acestea sunt detaliile pe care le pot da, eu zic sa asteptam seara de 4 martie.
foto: eurovision.tvr.ro
Care e piesa ta preferata din istoria Eurovision la nivel international? Ne poti face un Top3?
Nu e un secret ca imi place rock-ul, nu inseamna ca nu stiu sa apreciez calitatea in alte stiluri muzicale insa daca vorbim de preferinte trebuie sa vorbim despre rock. Mie imi place zona stilurilor clasice asa ca Wig Wam-In my dreams, Dan Bittman - Dincolo de nori si, mai cumintel, recunosc, insa poate si longevitatea sa muzicala si felul in care canta si acum ma indeamna sa il mentionez pe Johnny Logan - Hold me now ... cautati un live recent, in aer liber,  pe lumina, la Stockholm, veti intelege ceea ce spun.
Pe final avem ceva pentru tine: Recomandarea unui fan Eurovision,
Alexander Emanuel Avram:
"L-as ruga pe Ovidiu, daca poate, sa apara cu chitara, ca in anii trecuti. Mai ales daca-i electrica, cred ca are un alt efect asupra aparitiei."
Sa stiti ca apreciez orice recomandare, este timp pe care vi-l luati voua si mi-l dati mie, iar eu va multumesc. Piesa aceasta e prea sincera ca sa fac playback la chitara, eu simt fiecare cuvant pe care l-am scris cu grija acolo si cred ca orice aduci intr-un pachet inafara de ceea ce simti ca apartine ii va lua piesei din energie si din semnificatie. Este Moment Of Silence, si este pe bune, nu mimam nimic.
Ovidiu Anton: "In incheiere vreau sa multumesc fanilor Eurovision pentru sprijinul extraordinar pe care mi-l ofera. You rock!"


imagini: eurovision.tvr.ro / autor: Andrei Didas
Un produs Blogger.