Stockholm: Scena Eurovision 2016


Organizatorii Eurovision 2016 au dat publicităţii primele imagini cu scena de la Globe Arena + Stockholm, pe care vor urca reprezentanţii celor 43 de ţări participante.

Decorul a fost creat de Frida Arvidsson şi Viktor Brattström, cei care s-au ocupat de scenă şi în 2013, la Malmö.

Designerii au folosit lumina ca o componentă puternică de a crea profunzime. „Vrem să facem ceva care îi facă pe oameni să se întrebe dacă e chiar posibil”, spune Viktor Brattström. Planurile includ, de asemenea, un perete cu LED-uri inovatoare, care va permite artiștilor să se miște în interiorul acestuia. „În mod normal un perete cu LED-uri este un perete de fundal plat, chiar la capătul scenei. Am rupt zidul și am făcut posibil ca oamenii să se mişte în interiorul acestuia”, a adăugat el.

Reflectând cu privire la proiectarea 2016, comparativ cu scena de la Malmö, din 2013, Frida Arvidsson a spus, „Pe atunci ne-am concentrat pe o expresie mai moale, fără pixeli şi proiecţii. În acest an încercăm să ne jucăm cu scena și să creem iluzii optice”.

Producătorul, Sven Stojanovic, este foarte impresionat de planurile de proiectare; „Este într-adevăr o scenă care arată foarte bine, oferindu-ne ceva ce nu am mai văzut până acum. Într-un fel, decorul ne oferă posibilități aproape nelimitate, dar în același timp, ne forțează să gândim într-un mod nou. ”
Eurovision 2016 se va desfăşura în Suedia, la Stockholm, in cadrul Globe Arena. Semifinalele vor avea loc pe 10 şi 12 mai, iar Marea Finală pe 14 mai. 43 de ţări vor concura anul acesta în concurs.

*informatii preluate de pe site-ul eurovision.tvr.ro

Un produs Blogger.