Ovidiu Anton va reprezenta România la Stockholm


Publicul l-a trimis în finala de la Stockholm. Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, Ovidiu Anton este câştigătorul Eurovision România 2016.    

Este pentru a cincea oară la Eurovision şi această încercare a fost cu noroc 
Ovidiu Anton a câştigat finala Eurovision România, după ce a cucerit inimile românilor cu Moment of Silence, o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după #Colectiv. Cu „o piesă din suflet, pentru suflete”, cum a numit-o el, Ovidiu a adunat cele mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 6 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro, precum şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Piesa Moment of Silence a lui Ovidiu Anton a primit un total de 6.585 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision 2016, care anul acesta s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Baia Mare. 
 „Vă mulţumesc tuturor, publicului care a votat, comunităţii rock din România, artiştilor care m-au susţinut, familiei mele, soţiei mele, echipei mele extraordinare... Îmi pare rău că nu mai e Titus Munteanu, să mă sune şi să-mi spună: ai fost tare! El m-a învăţat că cel mai mare semn de superioritate e bunătatea... Sunt fericit pentru că s-a întâmplat să câştig această ediţie la care doar publicul a votat. Nu vreau să fiu modest, specialiştii mă apreciază, ştiu asta, dar în seara asta este prima dată când am cucerit într-adevăr inimile celor din public. Este important să lupţi pentru visul tău. Nu e uşor să pierzi (iar această victorie vine după multe încercări ale mele), dar seara aceasta demostrează că trebuie să continuăm să încercăm, să nu renunţăm”, a declarat Ovidiu Anton, câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.
Clasamentul final al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016: 
Locul 1 – Ovidiu Anton – Moment of Silence – 6.585 voturi  
Locul 2 – Vanotek feat. The Code & Georgian - I’m Coming Home – 4.702 voturi
Locul 3 – Florena – Behind The Shadows – 3.491 voturi
Locul 4 – Dream Walkers - Let It Shine – 2.332 voturi
Locul 5 – M I H A I – Paradisio – 2.142 voturi
Locul 6 – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice – 1.235 voturi
„Acum, la finalul Selecţiei Naţionale, vă pot dezvălui faptul că Ovidiu a primit cele mai multe puncte şi în preselecţie, într-o competiţie de aproape 100 de piese. În seara semifinalei, tot el a fost cel care a obţinut cel mai mare punctaj din partea juriului de specialişti şi a trecut în finală. În această seară, publicul a votat la fel, ceea ce confirmă încă o dată valoarea piesei: cele mai multe voturi l-au calificat pe Ovidiu Anton pentru finala de la Stockholm. Cred că pe lângă marele câştigător al serii, Ovidiu, un alt câştigător a fost publicul, care a urmărit cele două spectacole incendiare de la Baia Mare. Sunt mândră de colegii mei din TVR care au produs un show demn de orice televiziune europeană”, a declarat Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România.
Un produs Blogger.