Tribunalul a decis: Madonna a pierdut custodia fiului ei, Rocco


Tribunalul pentru Protectia Drepturilor Copilului (institutia care se ocupa cu protectia copilului in Marea Britanie) a decis ca fiul Madonnei, Rocco,  sa locuiasca cu tatal sau in Londra, drepturile parintesti fiind egale intre Guy Ritchie si Madonna.

Conform legii pentru Protectia Copilului din Marea Britanie, daca minorul solicita in scris ca doreste sa petreaca timpul doar cu unul dintre parinti, Tribunalul emite o decizie de custodie temporara in favoarea parintelui pe care minorul il alege. In cazul de fata, Madonna are dreptul la vizite, conform unui program stabilit, iar in functie de situatie, artista poate solicita sa petreaca cateva zile doar cu minorul (exemplu: vacante).

Cand Rocco implineste 18 ani, custodia paternala nu mai este valabila. Copilul poate solicita si anularea deciziei Tribunalului, daca doreste sa revina la mama.
Foto: Lourdes (19 ani)

Lourdes (19 ani) este singura legatura de comunicare dintre Madonna si Rocco, baiatul refuzand sa comunice direct cu mama lui. 

Madonna a fost devastată în ultimele luni, de când Rocco a decis să se mute la tatăl său. Vedeta pop le spusese deja prietenilor că a pierdut această bătălie şi a admis că fiul ei nu mai doreşte să locuiască cu ea, scrie Daily Mail.

CUM A ÎNCEPUT TOTUL

Trista poveste a început în decembrie 2015, când Rocco a părăsit turneul mondial al mamei şi a zburat spre Marea Britanie pentru a locui cu tatăl său. Adolescentul a refuzat să se întoarcă la Madonna de Crăciun, sfidând atât rugăminţile ei cât şi un ordin judecătoresc emis în acest sens de un tribunal din New York.

Foto: Madonna și Rocco
Fiind conştientă că nu-şi poate convinge fiul să revină, artista a acceptat să-l lase definitiv la tatăl său, cu condiţia de a-şi păstra, totuşi, unele dintre drepturile părinteşti. S-a ajuns, în cele din urmă, la un armistiţiu, după mai multe săptămâni de confruntări între avocaţii părţilor implicate.

Potrivit presei internaţionale, Rocco ar fi avut numeroase motive să plece de lângă mama sa. Tabloidele scriau anul trecut că artista îl lua cu ea în turnee şi-l punea să lucreze în culise, deşi băiatul nu dorea acest lucru. Oricum, se ştie că Madonna a declarat de mai multe ori că-şi învaţă copiii de mici să muncească, pentru a înţelege valoarea banilor şi pentru a nu crede că li se cuvine orice. Daily Mail scria anul trecut că artista îi făcea poze lui Rocco în ipostaze jenante şi le posta pe internet.

Madonna a admis, public, în mijlocul unui concert din Noua Zeelandă, că a pierdut custodia fiului său, Rocco, în vârstă de 15 ani. Artistei i-au dat lacrimile când s-a recunoscut învinsă de fostul ei soţ Guy Ritchie, şi i-a dedicat băiatului ei o melodie.



Autor: Andrei Didas
Data: 09.03.2016
Imagini: The Sun, Youtube
Un produs Blogger.