Cinci actori care ar putea să câștige Oscarul în 2017

Niciodată nu este prea devreme pentru predicții la Oscar, mai ales cu un festival Sundance din care se desprind de obicei o serie de favoriți, iar anul acesta s-au semnat contracte de distribuție record, de milioane de dolari. Să vedem, via What Culture.com, cine are șanse să atragă atenția Academiei Americane de Film pentru o nominalizare în 2017.

Chris Pratt – Passengers
Rolul: Jim Preston, un om la bordul unei nave spațiale care transportă mii de oameni pe o planetă îndepărtată, devenită colonie. Se trezeşte când capsula lui funcţionează prost și, în loc să-și petreacă restul vieții izolat, decide să trezească o pasageră, pe Aurora (Jennifer Lawrence).

Foto: Chris Pratt
De ce ar putea câştiga: Filmul este regizat de Morten Tyldum („The Imitation Game”/„Jocul codurilor”), are o primă dată de lansare în decembrie,  gândită pentru Oscar, iar Pratt joacă alături de Lawrence, care este o obişnuită a Oscarurilor.

De ce ar fi surprinzător: Deoarece cariera lui Pratt până acum îl prezintă mai mult ca pe un actor care joacă în comedii uşoare și filme de aventură. 


Dev Patel – Lion
Rolul: Saroo Brierley, care - pe când era băieţel - a fost smuls din India și adoptat de un cuplu australian (Nicole Kidman şi David Wenham), dar acum, ca un om matur, tânjește să-şi regăsească familia de mult pierdută.

De ce ar putea câştiga: În primul rând, este o poveste adevărată fascinantă, care a atras atenţia presei, atât în Australia, cât și în India, iar Brierley a scris o carte populară, A Long Way Home, despre experiențele sale. Are, de asemenea, o dată de lansare în noiembrie și ar putea oferi lui Patel recunoaşterea pe care o caută de când a jucat în multi-oscarizatul „Slumdog Millionaire”/„Vagabond milionar”.

Foto: Dev Patel
De ce ar fi neaşteptat: Pentru că, deși „Slumdog” a câștigat Oscar pentru Cel mai bun film în 2009, este unul dintre puţinele câștigătoare care nu a primit nominalizări pentru actori, ceea ce înseamnă că filmul a fost propulsat mai mult de scenariu şi regie, decât de interpretarea, solidă, de altfel, a lui Patel. Patel a cam dispărut de atunci din radarul cinematografic, dar dacă „Lion” se ridică la potențialul său cutremurător, atunci acesta l-ar putea propulsa pe lista câștigătorilor de Oscar, sunt de părere cei de la What Culture. 

Joel Edgerton – Loving
Rolul: Richard Loving, un bărbat din Virginia, care a fost condamnat la închisoare în 1958, împreună cu soția lui Mildred (Ruth Negga), din cauza căsătoriei lor interrasiale.

De ce ar putea câştiga: Se bazează pe o şcoantă poveste adevărată și este scrisă și regizată de cineastul în plină ascensiune Jeff Nichols („Take Shelter”, „Mud”), care anterior a scos tot ce era mai bun din Michael Shannon și Matthew McConaughey. De asemenea, cu atâtea controverse rasiale atât în lume, cât și la Oscaruri, este posibil ca un film de acest fel să capete importanţă semnificativă.

Foto: Joel Edgerton

De ce ar fi neaşteptat: Pentru că Edgerton şi-a costruit în linişte talentul, într-o manieră nepretențioasă, încât nu s-a simţit ca un adevarat „actor de Oscar”, până în prezent. El a mai avut interpretări uimitoare în filme de gen, cum ar fi „Warrior” și „The Gift”, iar ‚Loving” ar trebui să-i oferă o ocazie unică să-şi prezinte talentele sale dramatice.

John Boyega – The Circle
Rolul: Kalden, un bărbat misterios care o întâlneşte pe Mae (Emma Watson), se îndrăgostește de ea. Mae lucrează pentru o companie furnizoare de Internet care generează o distopie periculoasă.

De ce ar putea câştiga: Toată lumea îl iubește în prezent pe John Boyega și, deși Kalden este un personaj secundar în roman, având în vedere natura sa ciudată, există toate șansele să aibă niște oportunități unice de interpretare. Este de mare ajutor faptul că împarte ecranul cu staruri precum Ema Watson şi Tom Hanks.

Foto: John Boyega
De ce ar fi neaşteptat: Deoarece cariera lui Boyega este doar la început și, deși a jucat în „Star Wars”, nu a oferit dovezi suficiente că el are ce-i trebuie unui talent premiat cu Oscar. El încă mai trebuie să demonstreze abilitățile sale dramatice, iar un film de acest fel ar putea fi ocazia perfectă.

Joseph Gordon-Levitt – Snowden
Rolul: Edward Snowden, fostul contractor NSA (National Security Agency), care a dezvăluit informații cu privire la operațiunile de supraveghere a organizației și a fost urmărit de atunci de guvernul american.

De ce ar putea câştiga: Este un rol extrem de ofertant, iar Academia poate simți că este timpul să-i dea lui Gordon-Levitt un premiu după rolurile lui minunate dar trecute cu vederea din „(500) Days of Summer” şi „50/50”. În plus, este scris și regizat de Oliver Stone, care are două Oscaruri pentru regie și un al treilea pentru scenariu, în timp ce distribuția include şi pe Nicolas Cage, Melissa Leo, Shailene Woodley şi Tom Wilkinson, dându-i o mulţime de actori faimoşi să-i echilibreze dialogul.

Foto: Joseph Gordon

De ce ar fi neaşteptat: Stone n-a mai fost nominalizat la Oscar de 20 de ani, aşadar este posibil ca să nu mai fie în stare să-l ducă pe Gordon-Levitt spre o interpretare demnă de Oscar.

Autor: Claudiu Itu | Data: 06.04.2016 | Imagini: IMDb
Un produs Blogger.