Premierele săptămânii 6-12 mai 2016


Ecranele se vor zgudui din cauza unei confruntări supereroice, dar distrugerea prieteniei dintre Căpitanul America şi Iron Man nu este singurul motiv pentru care ai vrea să mergi la cinema în acest weekend.

Ieri a debutat şi cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Filmului European, care aduce o selecţie de peste 80 de filme în mai multe oraşe ale ţării.

Captain America: Civil War/Căpitanul America: Război civil 
Este unul dintre cele mai aşteptate filme cu supereroi ale anului şi îţi putem spune de la început că nu te va dezamăgi. Război Civil oferă o confruntare pe cinste între câteva dintre cele mai mari nume Marvel, în principal Căpitanul America şi Iron Man. O primă întâlnire cu Black Panther, dar şi cu noua versiune a lui Spider-Man se află printre atuurile noii producţii, care vine cu o restrângere a anvergurii în comparaţie cu Avengers 2 (niciun robot dement gata să restarteze istoria Terrei), dar plusează cu o explorare psihologică a motivaţiilor şi a aşteptărilor supereroilor. Românii au un motiv în plus să se bucure de acest film, dar preferăm să nu dăm spoilere şi te invităm să vezi Război Civil pe un ecran cât mai mare.


03.ByPass
Al treilea lungmetraj al lui Nap Toader (după Italiencele şi Nuntă în Basarabia), 03.ByPass are un subiect întrucâtva sincronizat cu scandalul actual al dezinfectanţilor din spitale. Un thriller psihologic, filmul ni-i arată pe Medeea Marinescu, Alexandru Potocean şi Gabriel Spahiu drept membri ai echipajului unei ambulanţe care fac o descoperire interesantă (grămezi de bani ascunse în saltea) când sunt chemaţi la căpătâiul unui muribund. Indiferent de idealurile lor declarate sau nu, posibilitatea evadării dintr-o viaţă marcată de probleme financiare îi va determina pe doctoriţa, asistentul şi şoferul ambulanţei să ia decizii cu bătaie lungă pentru viitorul lor.


Kollektivet/Comunitatea
Unul dintre cele mai cunoscute nume ale cinema-ului scandinav, Thomas Vinterberg revine în atenţie cu această incursiune în Danemarca anilor '70, când doi soţi decid să găduiască o comunitate liberă în spaţioasa lor casă. O poveste despre toleranţă, dar şi limite, filmul s-a lansat anul acesta în competiţia festivalului de la Berlin. A şi fost recompensat cu un premiu important, Ursul de Argint pentru Cea mai bună actriţă, câştigat de extraordinara Trine Dyrholm.


RUBRICĂ OFERITĂ DE CINEMAGIA
 Autor: Ştefan DOBROIU | Data: 05.05.2016 | Imagini: Cinemagia
Un produs Blogger.