Număr RECORD de participanţi la Eurovision 2017. TVR transmite competiţia europeană


La ediţia Eurovision de anul viitor vor participa un număr record de țări. Artiști din 43 de state vor lupta pentru marele premiul. Concursul va fi organizat în primăvară la Kiev. Organizatorii promit un show de excepție.

Pentru al treilea an consecutiv, în lupta pentru trofeu a intrat și Australia.

Un număr atât de mare de participanți a fost înregistrat doar în 2008 și 2011. Ucraina a primit dreptul de a organiza Eurovision 2017, după ce interpreta Jamala a ieșit învingătoare la ediţia din acest an. Competiția se va desfășura în prima jumătate a lunii mai. 

TVR va difuza Eurovision 2017, dar şi Campionatele Mondiale de Fotbal 2018, 2022
TVR a anunţat că va difuza următoarea ediţie a Concursului Internaţional Eurovision, dar şi următoarelor două Campionate Mondiale de Fotbal, ediţiile 2018 şi 2022, în urma unui acord cu European Broadcasting Union (EBU). Datoriile de 10 milioane de euro au fost eşalonate pe trei ani. 

Surse din cadrul TVR au precizat ca Selectia Nationala va avea loc la Bucuresti

Cântăreţul Ovidiu Anton, care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision 2016, a declarat că nu este interesat să mai participe la competiţia muzicală pentru nicio ţară şi că se concentrează pe proiectele pe care le are alături de trupa care îi poartă numele.
„Nu sunt interesat să mai particip la Eurovision, pentru că s-a greşit foarte mult la adresa mea din toate părţile şi nu mai sunt dispus să investesc în această parte, nici timp, nici efort. Când eşti tratat aşa cum am fost eu tratat, cel mai bine e să îţi vezi de drumul tău şi să nu te mai uiţi înapoi. Nu mai sunt interesat nici de a participa pentru România, nici de a participa la Eurovision. Nu mă interesează acest brand, Eurovision“

DEMISIE NEAŞTEPTATĂ. Unul dintre principalii organizatori Eurovision 2017 a demisionat 

Şeful Companiei Naţionale de Televiziune a Ucrainei, Zurab Alasania, şi-a anunţat demisia din cauza problemelor financiare nerezolvate în televiziunea de stat, scrie DPA.

Foto: Zurab Alasania / sursa: DPA

După calcularea costurilor pentru Eurovision, companiei îi rămân prea puţini bani pentru alte proiecte, a declarat Alasania, conform sursei citate.
 „Sunteţi serioşi?", se întreabă Alasania, în scrisoarea de demisie către guvern.
Primarul Kievului Vitali Kliciko a cerut cabinetului să găsească rapid un înlocuitor pentru şeful TV si o solutie financiara pentru a organiza competitia fara probleme.  

Ucraina găzduieşte în 2017 spectacolul de muzică şi televiziune pentru a doua oară după 2005. 

Autor: Andrei DIDAS | Data: 02/11/16
Un produs Blogger.