INTERVIU, Xandra: Eurovisionul este ca un "drog"


Xandra (Alexandra Șipoș) revine pe scena Selecției Naționale pentru Eurovision. Artista speră să cucerească publicul și să obțină biletul spre Kiev care poate sa aduca trofeul in Romania.

Printre atuurile ei se numără vocea puternică, piesa compusă de o echipă din străinătate și experiența pe care deja o are la Selecția Națională. Melodia cu care Xandra s-a înscris în competiție se numește “Walk on by” și a fost compusă de Will Taylor și  Jonas Gladnikoff. 

Interpreta nu e la prima colaborare cu aceștia. În 2016, britanicul Will Taylor și suedezul Jonas Gladnikoff i-au încredințat Xandrei piesa “Superhuman” cu care interpreta a ajuns în etapa semifinalelor.

Pentru cei care nu stiu deja, cine este Xandra?

Xandra este o fata modesta si muncitoare. Am castigat premiul I si premiul presei la Festivalul Mamaia si am participat si la Vocea Romaniei, iar anul trecut am concurat la Eurovision cu piesa "Superhuman" 


De unde atractia catre domeniul muzical?

Pasiunea pentru muzica o am inca din copilarie. Am participat la foarte multe festivaluri si nu imi pot imagina viata fara muzica.


Daca nu alegeai muzica, catre ce te-ai fi indreptat sau ce altceva ti-ar fi placut sa faci?

Cel mai probabil m-as fi indreptat spre impresariat sportiv.


Anul trecut ai spus ca pe langa muzica iti place fotbalul si boxul, ai practicat unul din aceste sporturi?

Da, am practicat boxul doar pentru menținere, cat despre fotbal, este a doua mea pasiune.


Ce ne poti spune despre viata ta cu privire la partea profesionala, de la selectiile de anul trecut de la Eurosvision si pana acum? Ce colaborari ai mai avut?

Am lucrat la foarte multe piese, iar in toamna anului trecut am lansat piesa "Oameni", in colaborare cu Marco, un rapper foarte talentat, melodie care s-a bucurat de un feedback foarte bun din partea sustinatorilor mei.


De ce Eurovision si in acest an?

Pentru ca Eurovisionul este ca un "drog". O data ce ai trait senzatiile de pe scena Eurovision si ai luat contact cu fanii, iti doresti din ce in ce mai mult sa retraiesti aceasta experienta.


Am vazut ca piesa "Walk on by" este produsa de aceeasi compozitori, are vreo legatura cu "Superhuman"? Sau trasmite vreun mesaj referitor la anul trecut?

Nu are nicio legatura. Am primit piese de la mai multi compozitori din Europa si America,insa aceasta mi s-a parut cea mai buna si cea mai potrivita pentru timbrul meu. Mesajul este unul de dragoste si se refera la lupta pentru iubire.



Ce parere ai despre candidatii de anul acesta si daca exista cineva de care te temi? Participa si Lora, Mihai Traistariu la fel.

Am ascultat toate piesele inscrise, din cele care au fost publicate, si pot spune ca fiecare piesa are ceva aparte. Si Lora, si Mihai au piese bune si voci de invidiat, si sunt sigura ca vor face tot posibilul sa puna in scena un show pe masura.


In istoria participarii Romaniei la Eurovision, ai o piesa peferata? 

Melodia "Miracle" a Paulei Seling si Ovi.


Autor: Gabriella Stratulat, data: 27 ianuarie 2017
Un produs Blogger.