#SUNTEMCUVOI. Lotul Feminin de Gimnastică al României


UEG a confirmat că la ediția din țara noastră vor participa 38 de națiuni cu 297 de sportivi, 179 de gimnaști și 119 gimnaste. În total au fost acreditate de către UEG, 750 de persoane: sportivi, antrenori, staff medical, manageri și şefi de delegații, arbitrii. 

România a înscris maximum de sportivi, 4 fete şi 6 băieţi. Cea mai numeroasă delegație va fi Marea Britanie, cu 29 de persoane. România, Rusia, Polonia și Norvegia au câte 28. Înscrierea nominală este prevăzută pentru data de 22 martie 2017.

Echipa României

Fără Alya Mustafina, care a anunțat că este însărcinată, şi fără Giulia Steingruber, la Europenele de la Cluj, lupta pentru podiumul individual e deschisă. Regulamentul permite tuturor celor 4 gimnaste înscrise de o națiune să participe în calificări la individual compus. Larisa Iordache e considerată printre favorite la medalii de către specialistii UEG care au analizat şansele la podium ale celor care vor veni la Cluj, în aprilie.

Cătălina Ponor și antrenorul Matei Stănei pregătesc a doua săritură pentru o posibilă finală la Europenele de la Cluj. Rămân de bază, bârna și solul, unul nou, pe muzică românească!

Larisa Iordache a resimţit dureri la talpa piciorului drept şi trebuie să facă pauză în pregătire, două săptămâni. Din acest motiv ea nu va mai participa la Cupa Mondială de la Stuttgart, din martie. Europenele de la Cluj rămân însă în obiectiv. 

Încurajările fanilor îi pot susține moralul! Ea se pregătește pentru al 4-lea Campionat European. La edițiile din 2012, 2013 și 2014, ea a câștigat 11 medalii, 5 de aur, 5 de argint și 1 bronz. Antrenorii săi, soții Moldovan, o motivează să lupte pentru podium și la Cluj!

autor: Victor MOLDOVAN, data: 22.02.2017

Un produs Blogger.