Ilinca şi Alex Florea au avut prima repetiţie pe scena Eurovision


Emoţii mari la Kiev, unde ieri au avut loc primele repetiţii ale reprezentantilor României pe scena Eurovision 2017.  Chiar dacă daca show-ul a decurs perfect, repetitiile s-au terminat cu emoţii, deoarece Alex Florea s-a accidentat pe scena din capitala Ucrainei. Artistul a executat o mişcare mai complexă pe unul dintre cele doua tunuri realizate in atelierele TVR pentru a da o notă specială show-ului "Yodel It”. 

Cu toate acestea, incidentul nu l-a împiedicat să-şi continue repetiţiile. Mai mult, Alex spune că priveşte momentul ca pe o experienţă inedită. “În spectacolul nostru avem o mişcare mai dificilă, iar la a treia filmare am forţat mai mult şi am căzut”, a povestit artistul la conferinţa de presă ce a avut loc după repetiţii. “În timp ce cântam, am văzut tunul venind brusc către mine, si nu stiu ce s-ar fi intamplat dacă Alex nu l-ar fi oprit la timp”, a adăugat Ilinca, amuzată. 

Delegatia României a avut un program foarte incărcat incă din prima zi după sosirea la Kiev, cu repetiţii, şedinţă tehnica in Viewing Room, conferinţă de presa, interviuri, sesiune foto, dar şi petrecerea Oikotimes, unde Ilinca şi Alex Florea au urcat pe scenă.

Dupa repetiţie, regizorul Aurel Badea, Sergiu Ardelean, directorul de imagine şi Gabriel Scirlet, regizorul muzical, alături de artişti şi Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, au discutat in Viewing Room cu echipa tehnică a gazdelor detaliile spectacolului. Specialiştii au tras apoi concluziile şi au reglat ultimele amănunte.

“Am simtit astazi cât de importanta este prezenta in delegatie a profesioniștilor din televiziune. Fiecare a vorbit cu omologul sau din echipa EBU si, având un limbaj comun, s-au inteles foarte bine. In acest fel, parte dintre modificările cerute au fost realizate pe loc, iar pe celelalte asteptam sa le realizeze pâna la repetiția a doua, care va avea loc pe 5 mai”, a declarat Iuliana Marciuc, sefa delegatiei noastre.

Pentru reprezentanţii noştri a urmat apoi o conferinţă de presă si o sesiune de interviuri. Dupa ce emoţiile primei repetiţii s-au risipit, Ilinca a povestit că a fost încântată de primirea făcută delegaţiei României şi a complimentat gazdele Eurovision pentru mâncarea tradiţională. În ceea ce priveşte spectacolul pregătit, Ilinca spune că îi dă o energie pozitivă şi a fost încântată de luminile dinamice de pe scenă. 

La sesiunea de întrebări, jurnaliştii străini au fost curioşi să afle cum s-au cunoscut artiştii, apoi au rugat-o pe Ilinca să “yodelească”. Nu l-au uitat nici pe fratele lui Alex şi au făcut cunoştinţă cu Cristi, backing vocal în echipa României. “Am participat amândoi la X Factor şi The Voice, dar am fost în ani diferiţi şi nu ne-am întâlnit niciodată până când Mihai Alexandru, compozitorul nostru nu ne-a pus să cântăm împreună. Ne-am întâlnit cu doar o săptămână înainte de audiţii”, a povestit Ilinca.

La petrecerea organizata de oikotimes.com, ce a avut loc seara la Euroclub, Ilinca şi Alex au urcat pe scenă alături de Moldova, Ucraina, Malta, Azerbaidjan, Polpnia şi Cehia. Cei doi, despre care gazdele au remarcat că fac “un duet sexy” au încântat fanii Eurovision cu două melodii, dintre care una a intrat deja în istoria competiţiei europene: “Playing with fire” şi Yodel it!”. “Yodeling înseamnă libertate, iar mesajul nostru este renunţăm la rutină şi să încercăm să ne eliberăm”, a mai spus Ilinca. 

Ilinca Băcilă şi Alex Florea, reprezentanţii României Eurovision Song Contest 2017, au ajuns de luni, 1 mai, la Kiev, locul unde peste numai două săptămâni va avea loc finala celei mai mari competiţii muzicale europene. La sosirea in Centrul International de Expozitii, locul unde se desfasoara actuala editie Eurovision Song Contest, reprezentantii nostri au scris mesajele lor şi au semnat primii pe Wall of Diversity, alaturi de ceilalti membri ai delegatiei Romaniei.

Ilinca şi Alex Florea vor cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 11 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai. În competiţie au rămas 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2017 de la Kiev, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de marţi 9 mai, de la ora 22.00.


Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu melodia Yodel It!, va avea loc pe 11 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.
Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 13 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00

Despre Eurovision
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. 

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii României vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 41 de ţări.

Un produs Blogger.