„Eurovision uneşte România!”, sloganul Selecției Naționale din 2018


În luna noiembrie încep înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision, au anunțat reprezentanții televiziunii publice într-un comunicat în care au ținut să sublinieze că înscrierea României la Eurovision 2018 a fost aprobată de Consiliul de Administrație „sub rezerva aprobării bugetului pentru 2018”.

„Eurovision uneşte România!” este sloganul sub care se va desfaşura Selecţia Naţională Eurovision 2018, anunță reprezentanții televiziunii publice.

„Ne dorim să aducem spectacolele Eurovision aproape de telespectatorii din toate colţurile ţării, într-un an special pentru românii de pretutindeni – anul Centenarului Marii Uniri”, declară Doina Gradea, Director General Interimar. „De asemenea, ne propunem ca evenimentul să fie unul dintr-o serie de ample acţiuni pe care televiziunea publică le va realiza şi difuza în 2018”, a adăugat Doina Gradea.

Comitetul Director al TVR a aprobat pe 25 octombrie 2017, calendarul, schiţa de lucru şi echipa editorială care va realiza preselecţia şi selecţia naţională în vederea desemnării reprezentantului României la concursul internaţional din Portugalia.

Ce s-a decis: 

- înscrierile vor începe la jumătatea lunii noiembrie
- în decembrie va avea loc jurizarea pieselor,
- pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie se vor desfăşura semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale.
- Iuliana Marciuc va fi şi anul acesta şef al delegaţiei României la Eurovision
- show-urile care vor se vor desfăşura în cele 6 oraşe vor fi realizate de echipe din Bucureşti şi de la Studiourile Teritoriale ale Televiziunii Române.

Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în capitala Portugaliei, Lisabona.

Până în acest moment, 18 ţări şi-au exprimat intenţia de a participa la următoarea ediţie Eurovision: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia şi Suedia.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.
Un produs Blogger.