Filmele lunii noiembrie: acţiune, mister şi comedie


Noiembrie este luna când chiar nu ne putem plânge că nu există varietate în cinematografele noastre. Şi nu ne mai putem plânge că escapismul hollywoodian domneşte fără concurenţă în programe. Chiar dacă nu lipsesc blockbusterele sau filmele cu nume mari pe afiş, luna este dominată un număr impresionant de producţii mai modeste, dar care abordează subiecte extrem de diverse. Iată mai jos recomandările noastre cu privire la cele 22 de premiere ale lunii.

3 noiembrie 
Ce putem spune despre primele două weekend-uri ale lunii este că se observă în continuare influenţa spiritului (spiritelor?) de Halloween: două filme horror de-abia aşteaptă să ne sperie în cinematografe. Unul este Happy Death Day/Zi de naştere mortală, un film combină horror-ul sângeros cu reţeta filmului Groundhog Day: studenta Tree (Jessica Rothe) se trezeşte în dimineaţa zilei ei de naştere, 18 septembrie, şi îşi petrece timpul ca o adevărată scorpie până când seara este ucisă brutal. A doua zi Tree crede că a avut un coşmar, dar coşmarul abia acum începe: este din nou dimineaţa lui 18 septembrie, iar seara Tree va fi ucisă din nou în mod brutal. Criticii au lăudat slasher-ul pentru inventivitatea care distrage atenţia de la premisa familiară.

Mai vedem Suburbicon, o comedie neagră a lui George Clooney cu mai multe staruri pe afiş, dar şi sequelul Beyond Skyline/Dincolo de Orizont. Copiii pot vedea o animaţie lăudată, The Son of Bigfoot/Bigfoot Junior, iar iubitorii de cinema francez îl revăd pe celebrul Pierre Richard în Un profil pour deux/Un profil pentru doi.

10 noiembrie
Este un weekend cu nu mai puţin de şapte premiere. Pe primul loc în atenţia spectatorilor ar putea fi Daddy's Home 2/Tata în război cu... tata 2, în care Mark Wahlberg şi Will Ferrell revin în rolurile lui Brad şi Dusty, primul fiind actualul soţ al fostei soţii a celui de-al doilea. Chimia lor explozivă este complicată suplimentar de venirea taţilor lor, interpretaţi de Mel Gibson şi John Lithgow. Sequelul este şi primul film de Sărbători de anul acesta, pentru că aventurile celor doi eroi au loc în preajma Crăciunului, când familiile parcă sunt şi mai greu de mulţumit şi de ţinut laolaltă.

În al doilea weekend al lunii mai vedem horror-ul Leatherface: Ucigaşul fără chip, dar şi animaţia pentru copii Gnome Alone/Aventura Piticilor. Se mai lansează lăudatul film francez L'amant double/Amant dublu, filmul românesc Aniversarea, filmul maghiar 1945. Heal the Living/Réparer les vivants completează oferta celui mei generos weekend al lunii.

17 noiembrie
Justice League/Liga Dreptăţii 
Este fără îndoială marele blockbuster al lunii şi încercarea DC-Warner de a reproduce giganticul succes de casă al producţiilor Marvel The Avengers. Faptul că printre scenariştii filmului se află şi Joss Whedon, scenaristul şi regizorul celor două The Avengers, nu poate decât să crească aşteptările cu privire la această primă colaborare dintre Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) şi Cyborg (Ray Fisher). Henry Cavill va reveni în rolul lui Superman, dar încă nu se ştie cât de consistent îi va fi rolul, iar villain este Steppenwolf, secondat de armata sa de parademoni.


Tot acum vedem Hawaii, filmul românesc cu Dragoş Bucur în rolul unui tânăr care, în vremurile comuniste, moşteneşte trei milioane de dolari şi este gata de orice pentru ca generoasa sumă să nu ajungă în conturile regimului. Filmul biografic Rodin şi sensibilul film LGBT God's Own Country/Tărâmul binecuvântat pot fi şi ele văzute la cinema din 17 noiembrie.

24 noiembrie
Coco
Lansarea unui nou film original Pixar este întotdeauna un eveniment. Coco spune povestea lui Miguel, un puşti care iubeşte muzica şi care ar vrea să devină un cântăreţ faimos, doar că în familia lui, din cauza unui trist eveniment din trecut, muzica de orice fel este interzisă. În încercarea de a lupta pentru visul său, Miguel se va trezi pe lumea cealaltă, unde are la dispoziţie un timp limitat pentru a descoperi de familia sa urăşte muzica. Având în vedere faptul că Pixar nu a dat aproape niciodată greş cu un film original, ne aşteptăm la o nouă animaţie în stare să amuze, să emoţioneze şi să ne facă să fim mai buni.   


În ultimul weekend al lunii mai vedem Murder on the Orient Express/Crima din Orient Express, filmul poliţist cu cea mai tentant ansamblu de actori văzut anul acesta la cinema, dar şi A Bad Mom's Christmas/Mame bune şi nebune 2, comedia trăsnită cu Mila Kunis în rolul principal. Documentarul Austerlitz, filmul românesc Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor şi animaţia Tales from the Lakeside: Lengemesék completează oferta acestui weekend.

sursa: Cinemagia
Un produs Blogger.