Pe scena Oscarurilor vor străluci 45 de milioane de cristale Swarowski



Un decor special va marca cea 90-a ediţie a premiilor Oscar, ce se va desfăşura pe 4 martie la Dolby Theatre din Los Angeles. Potrivit architercturaldigest.com, 45 de milioane de cristale Swarovski vor străluci pe scena evenimentului.

Producătorii Mike De Luca şi Jennifer Todd au apelat pentru a şasea oară consecutiv la designer-ul Derek McLane – câştigător al premiilor Tony şi Emmy – iar conceptul său i-a cucerit. Anul acesta, decorul ales a fost ceva mai abstract. „Este vorba mai mult despre lumină şi gradul de reflexie, decât de o anumită perioadă din istoria artei”, a spus McLane. El a ţinut chiar să sublinieze că ceea ce a realizat prin decor este mai degrabă modern, futurist.

Arcada scenei se aseamănă unei geode şi este elementul preferat al lui McLane. „Parcă ar fi o sculptură făcută din sticlă zdrobită”, a menţionat acesta. Şi elementele din interiorul arcadei păstrează structura cristalină – sunt forme abstracte, bi-dimensionale, ce trimite puţin la perioada Art Deco. Din construcţia scenei fac parte şase uriaşe ecrane LED, ce crează în mod virtual decorul, împreună cu suprafaţa reflectorizantă din spatele scenei şi oglinzile de pe spatele panourilor mobile de proiecţie.

Gala premiilor Oscar, prezentată de Jimmy Kimmel, va fi transmisă la noi de Digi 24 şi Digi Film în noaptea de duminică spre luni (4 spre 5 martie), de la ora 01:30 și până în jurul orei 07.00.

Cinemagia
Un produs Blogger.