13 Reasons Why a mai primit un sezon de la Netflix


13 Reasons Why a mai primit un sezon de la Netflix și debutează în mai. Povestea casetelor, abuzurilor din școală și viețile încărcate ale liceenilor revin.

Sezonul doi din 13 Reasons Why prezintă drumul complicat al personajelor spre vindecare și recuperare. Liceul Liberty High se pregătește de proces, însă cineva încearcă din răsputeri să păstreze ascuns adevărul despre moartea lui Hannah.

O serie de fotografii polaroid îi ajută pe Clay și pe colegii săi să descopere un secret revoltător, dar și o consiprație menită să mușamalizeze totul. Acesta a devenit unul dintre cele mai controversate produse Netflix. A fost lansat în martie 2017, iar în mai același an a fost confirmat lucrul la al doilea sezon.

Lansarea oficială a noului sezon din seria de originale Netflix e programată pe 18 mai. Serialul a prins excelent și în România, după cum o arată statisticile companiei.

13 Reasons Why este un serial bazat pe un roman de Jay Asher. Intriga porneșțe de la sinuciderea unei tinere adolescente. Aceasta lasă „moștenire” o serie de casete prin intermediul cărora își justifică gestul.

Bandă cu bandă, producția Netflix îți arată cum adolescenta îi numește pe vinovați și detaliază stările prin care a trecut. Acestea trec pe la personaje cheie din povestea ei.

Imediat după difuzarea acestui serial Netflix, mai mulți critici de film, experți psihologi și politicieni, l-au atacat din cauza modului în care portretizează sinuciderea, hărțuirea sexuală și fenomenul de bullying. Problema principală a ținut de faptul că filmul ar putea fi interpretat ca o justificare pentru sinucidere și o eventuală încurajare.

Odată cu serialul, Netflix a făcut și o platformă online cu resurse pentru adolescenți care ajung în astfel de situații. Pentru lansarea sezonului 2, pe site-ul 13ReasonsWhy.info vor fi adăugate noi resurse, inclusiv un ghid de discuții și o nouă serie de clipuri video în care se vorbește despre hărțuire, agresiune și abuzul de droguri.
Autor: Răzvan Băltărețu, PlayTech

Un produs Blogger.