Filmele lunii iulie 2018


Numărul de premiere creşte în iulie, o lună care se bucură atât de câteva aşteptate şi deja lăudate titluri de la Hollywood, cât şi de câteva dintre cele mai noi şi apreciate titluri europene sau de festival. Avem parte de 14 premiere, iar la jumătatea lunii vom testa dacă Dwayne Johnson este mai popular în România decât un Dracula cu vocea lui Adam Sandler. Iată mai jos recomandările noastre.

6 iulie
Ant-Man and the Wasp/Omul Furnică şi Viespea 
Ant-Man a debutat onorabil în interpretarea lui Paul Rudd, iar continuarea aventurilor sale a fost primită cu entuziasm în SUA, unde primele reacţii au lăudat sequelul pentru curajul de a bifa la categoria "gen" comedia romantică şi a schimba astfel tonul sumbru din Răzbunătorii: Războiul Infinitului. Michael Douglas şi Evangeline Lilly revin în rolurile apropiaţilor eroului, iar efectele speciale vor profita, fără îndoială, de abilitatea acestuia de a-şi modifica dimensiunile şi de a micşora sau mări obiecte din jur. Cronicile au lăudat filmul, dar i-au şi reproşat faptul că nu dispune de un villain în toată puterea cuvântului.



Oferta primului weekend al lunii este completată de comedia TAG: Dă-o mai departe, care pare foarte în spiritul trilogiei Marea mahmureală, şi de filmul european Sicilian Ghost Story/O poveste siciliană.

13 iulie
Este weekend-ul când Dwayne Johnson îl înfruntă pe contele Dracula animat. Chiar suntem curioşi cine va veni în număr mai mare în cinematografe, amatorii de action cu efecte speciale sau iubitorii animaţiilor pentru întreaga familie? În Skyscraper Johnson interpretează un specialist în siguranţă angajat de dezvoltatorii unui zgârie-nori revoluţionar. 

Când o echipă de elită atacă impresionanta clădire, stă doar pe umerii eroului să-i înfrunte şi să-şi salveze familia. Suntem curioşi cât de credibile vor fi cascadoriile din film, având în vedere că eroul şi-a pierdut o gambă şi merge ajutat de o proteză modernă. 

În acelaşi timp, vedem Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation/Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă, al cărui titlu descrie foarte exact ce se întâmplă: Dracula (Adam Sandler) şi colorata sa familie pornesc în croazieră, ajungând să înfrunte fel de fel de provocări.



În al doilea weekend al lunii mai vedem documentarul românesc Procesul, despre unul dintre cele mai controversate procese recente, şi producţiile europene The Place/Localul şi Budapest Noir.

20 iulie
De o confruntare pe alt ton avem parte şi în a treia vinere a lunii: românii vor violenţă şi Denzel Washington sau cântece, voie-bună şi Meryl Streep? Washington se întoarce în rolul eficientului Robert McCall în acest sequel care explorează acţiunile şi reacţiile eroului atunci când o veche prietenă a sa este ucisă. Nu ne-am dori, sincer, să fim în pielea răufăcătorilor. În acelaşi timp Mamma Mia! Here We Go Again/Mamma Mia! O luăm de la capăt revizitează hiturile ABBA, dar şi însorita insulă grecească unde Sophie (Amanda Seyfried) are acum grijă de vila familiei. Christine Baranski, Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan şi Stellan Skarsgård revin în rolurile apropiaţilor tinerei, care înfruntă cea mai mare provocare a vieţii, prima sarcină.



Pe 20 iulie mai vedem Maria by Callas, film documentar despre viaţa celebrei soprane. Cu premiera naţională în cadrul festivalului Transilvania, documentarul prezintă imagini şi înregistrări din viaţa celei mai mari voci feminine a secolului trecut.

27 iulie
Incredibles 2/Incredibilii 2 
Terminăm luna în stil mare, cu probabil cel mai aşteptat sequel animat al deceniului. La lansarea sa, animaţia Incredibilii a devenit instantaneu un clasic al genului, cucerind milioane de familii din lumea întreagă. Primele reacţii de la lansarea sequelului arată că noile aventuri ale familiei lui Bob (Craig T. Nelson) şi Helen (Holly Hunter) se ridică la aproape acelaşi nivel al ingeniozităţii. De această dată o vedem pe Helen înfruntând villain-i periculoşi în încercarea de a spăla imaginea supereroilor, iar pe Bob având grijă de familie. Evident, micul Jack-Jack şi superputerile sale imposibile vor provoca o mulţime de buclucuri...



Mai vedem Adrift/Supravieţuind pe mare, în care Shailene Woodley o interpretează pe Tami, o tânără care-şi însoţeşte iubitul (Sam Claflin), pe Richard, într-o călătorie pe mare. O furtună aproape că le distruge barca şi, când apele se liniştesc Richard nu mai e de găsit. Fără combustibil şi cu sistemul de navigaţie stricat, Tami are parte acum de cea mai mare provocare a vieţii ei. Tot acum se lansează Thelma, unul dintre cele mai lăudate filme europene ale anului trecut.
Un produs Blogger.