Urzeala Tronurilor a încheiat filmările pentru ultimul sezon


Deşi suntem în prima vară fără un nou sezon din Urzeala tronurilor, nu înseamnă că nu se întâmplă nimic pe ţinutul Westeros. Filmările tocmai s-au încheiat, cu o petrecere mare pentru toată echipa de filmare, iar fanii sunt curioşi să afle unde au avut loc evenimentele.

Publicația lonelyplanet.com vine să întâmpine curiozitatea fanilor serialului și scrie că Spania, mai ales regiunea Sevilia, a fost fundalul pentru regiunea fictivăDorne; de asemenea, insuliţa San Juan de Gaztelugatxe din Ţara Bascilor a fost fundalul pentru Dragonstone şi pentru Dragonpit din Debarcaderul Regelui, locul unde regii Targaryen din vechime îşi ţineau dragonii. Amfiteatrul din Santiponce, din provincia Sevilia, va fi acum fundalul pentru Dragonpit. De altfel, câţiva actori din rolurile principale au fost deja văzuţi acolo. Va fi acesta fundalul oare pentru o nouă confruntare majoră?

Sezonul 8 va fi şi ultimul al serialului, care va conţine şase episoade aproape la fel de lungi pe cât un lungmetraj.  Ca şi în sezoanele anterioare, toate scenele de interior au fost filmate pe platouri construite la Paint Hall Studios în Belfast, Irlanda de Nord. Restul locaţiilor din Irlanda de Nord şi-au reluat rolul de fundal pentru Nordul provinciei Westeros. Actorii au fost văzuţi la Larne Lough, platoul pentru Castelul Negru şi pentru Zid, şi de asemenea la Moneyglass, platoul de filmare pentru Winterfell. Ambele platouri au fost cadrul de filmare pentru unele dintre cele mai lungi şi mai complicate scene de bătălie, care au luat până la 55 de nopţi de filmare.


Oare au ajuns în serial Umblătorii albi până la Casa Stark? Destul de curios, unii fani au văzut mişcare şi în Tollymore Forest Park din County Down, tot în Irlanda de Nord, care a mai găzduit filmările şi în Sezonul 1 - pentru secvenţa în care copiii Stark găsesc puii de lup. Poate că finala  va fi o întoarcere la origini. Deşi Regele Nopţii va fi ajuns deja la Zid, sunt şanse să mai vedem ţinuturile de dincolo de zid, filmate în Islanda.

Lupta din Sezonul 7 contra Umblătorilor Albi, luptă în care Jon Snow şi tovarăşii săi sunt salvaţi de către Daenerys şi Dragonii ei, a fost filmată atât în Kirkjufell dar şi pe plajele cu nisip negru din Vik. O altă locaţie care a avut parte de multă acţiune a fost Dubrovnik-ul din Croaţia, fundalul pentru Debarcaderul Regelui, capitala celor Şapte Regate.

Cu atât de mulţi care se luptă pentru tron şi cu dragoni gata să scuipe flăcări în jur, este surprinzător că emblematicul Turn Roşu nu a fost filmat pe patou, ci în studiourile Paint Hall. Regina Cersei Lannister a iubit întotdeauna focul ca pe un instrument în rezolvarea problemelor, însă de data aceasta şi-a găsit un adversar pe măsură în regina dragonilor, Daenerys Targaryen.

Iată câteva teme de gândire pentru fani şi, în acelaşi timp, câteva itinerarii posibile pentru o călătorie prin cel de-al optulea sezon Urzeala Tronurilor.

de Gloria Sauciuc, Cinemagia 
Un produs Blogger.