Netflix și BBC pregătesc o miniserie ”Dracula”, realizată de creatorii seriei “Sherlock”


Realizatorii serialului “Sherlock” pregătesc şi o miniserie în trei părţi dedicată celui mai celebru vampir din cultura universală, Dracula.

Miniseria ce va fi realizată de creatorii seriei “Sherlock”, conform publicaţiilor Variety, Deadline şi Hollywood Reporter, potrivit Agerpres.

Scenariul episoadelor ce vor avea câte 90 de minute este scris de Steven Moffat şi Mark Gatiss. Miniseria va fi produsă de Hartswood Films.

Pornind de la romanul clasic al lui Bram Stoker, cele trei episoade de câte 90 de minute vor oferi o nouă interpretare a mitului modern al vampirului Dracula, primul antagonist din istorie care a făcut răul să fie romantic şi sexi. Acţiunea începe în anul 1897, în Transilvania, locul unde nemuritorul conte Dracula îşi urzeşte planurile împotriva lumii civilizate, reprezentate de Londra victoriană.

Primele zvonuri despre existenţa acestui proiect de miniserie au apărut în iunie 2017. Premiera va avea loc pe postul de televiziune BBC One, pentru Marea Britanie şi respectiv pe Netflix pentru tot restul lumii, cu excepţia Chinei unde acest serviciu nu este disponibil.

Au existat mereu poveşti despre existenţa unui rău covârşitor, aparent atotputernic. Dracula este special pentru că Bram Stoker l-a conceput ca pe un erou al răului”, conform scenariştilor Steven Moffat şi Mark Gatiss

Viziunea ingenioasă a lui Steven şi Mark despre Dracula este pe atât de inteligentă pe cât este de înfricoşătoare. Fanii vor face cunoştinţă cu puterea creaţiei lui Bran Stocker ca şi când ar fi ceva cu totul nou”, a declarat Piers Wenger, reprezentant al BBC Drama.

Cei doi geniali Steven Moffat şi Mark Gatiss şi-au îndreptat atenţia spre Dracula în ceea ce se anunţă un eveniment cinematografic de neratat la BBC One”, a comentat şi Charlotte Moore, director de conţinut la BBC.

Steven Moffat a fost şi producătorul executiv al unei serii foarte populare în Marea Britanie, “Doctor Who”.

Colegul său, actorul şi scenaristul Mark Gatiss a jucat în numeroase producţii britanice de televiziune, printre care “Sherlock”, în care a interpretat rolul excentricului Mycroft, fratele lui Sherlock Holmes. Mark Gatiss nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru filmele horror clasice, declarându-se un fan al producţiei “Dracula” din 1958 cu Christopher Lee şi Peter Cushing în rolurile principale.

De-a lungul timpului au existat şi alte tentative de a adapta povestea gotică clasică a vampirului Dracula pentru televiziune, însă fără mare succes.

Ultima astfel de tentativă este relativ recentă. Compania NBC a lansat în 2013 o serie “Dracula” însă aceasta a fost abandonată după doar un sezon

Sursa: Agerpres
Un produs Blogger.