Eurovision România își va afla câștigătorul pe 17 februarie



Încep emoțiile pentru concurenții Eurovision Song Contest! În mai puțin de o lună, sub sloganul „Împlinește visul!”seria show-urilor Selecției Naționale debutează la Iași, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019, când vom afla primii finaliști ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul și telespectatorii vor califica alte șase piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.


Pe 17 februarie aflăm cine va reprezenta România la Eurovision

Marea Finală va avea loc pe 17 februarie 2019, la București, într-un spectacol transmis în exclusivitate de TVR. 

La capătul celor trei show-uri ale Selecţiei Naţionale 2019, vom afla cine va urca pe scena Eurovision din Tel Aviv. Dintre melodiile calificate în concurs, doar una va fi desemnată câştigătoarea Eurovision România. 

Smaranda Vornicu-Shalit va conduce, anul acesta, delegaţia României la Tel Aviv. După ce s-a implicat în reluarea Festivalului Concurs Internațional Cerbul de Aur, în calitate de Director al evenimentului, Smaranda Vornicu-Shalit a acceptat provocarea de a coordona delegația României la Eurovision 2019: „A fi desemnată ca parte a echipei TVR pentru proiectul Eurovision 2019 este o onoare şi o mare responsabilitate.  Îmi doresc ca experienţa acumulată cu prilejul Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” să fie pusă în sprijinul împlinirii acestui vis comun al nostru, al tuturor, fie că vorbim despre artişti şi fani, despre publicul larg şi despre organizatori”, a declarat Smaranda Vornicu. „Cu toţii ne dorim cel mai bun rezultat posibil pentru România în finală de la Tel Aviv!”, a mai punctat șefa delegației României.

Joi, 20 decembrie, juriul de preselecție a anunţat semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018. Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 23 au rămas în cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv. 

Piesele sunt disponibile pe site-ul oficial Eurovision România

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.   
Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Despre Eurovision:
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). 

Ediția precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye. 
Un produs Blogger.