EXCLUSIV. Mihai Trăistariu și-a anunțat retragerea din competiția Eurovision România


Mihai Trăistariu și-a anunțat retragerea din competitia EUROVISION România, selecția națională. Artistul se arată îngrijorat de "obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision România", motiv pentru care a luat această decizie dificilă. 

Mai jos va redam comunicatul artistului:

"In urma unei evaluari complete a Concursului Eurovision Romania 2019, organizat de TVR, am decis sa ma retrag din competitie. Eurovision este concursul care mi-a dat aura de artist in 2006, atunci cand am obtinut pentru Romania cel mai mare punctaj din istorie si un succes rasunator cu piesa Tornero, in peste 35 de tari.
Acest lucru m-a motivat pe parcursul carierei mele de artist si mi-a aratat ca visul poate fi implinit, daca esti dispus sa lucrezi pentru asta.
M-am inscris anul acesta in preselectii cu piesa Baya, reusind trecerea in Semifinale. Am ales pentru acest an o piesa ritmata pentru ca veneam dupa 5 luni de filmari TCDU - un show tv de succes, de la un alt post TV, unde am fost concurent si in cadrul caruia am interpretat live ... 16 artisti celebri, cu timbre vocale diferite, cu atitudini si personalitati diferite, astfel ca vocea mea a fost completata cu succes si de show ! 
Sunt un artist competitiv si am demonstrat asta prin fapte.
Pentru ca, in acest moment, nu mai am incredere in obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision Romania, data fiind situatia neclara, din start, in ceea ce priveste concurentii inscrisi - cei care au trecut preselectiile si cei care au fost favorizati ulterior - am decis sa ma retrag. 
Nu pot continua un drum care prezinta multe "mistere ".
Multumesc fanilor care m-au sustinut intotdeauna si care sunt alaturi de mine si de muzica mea si le promit ca pentru mine, Eurovision ramane o poveste ... fara sfarsit!"

Anunțul vine la doar câteva ore după ce s-au stabilit semifinaliștii de la Eurovision România 2019, iar Trăistariu a fost printre ei. Din cele 126 de piese înscrise în concurs, 23 de melodii s-au calificat în semifinalele Selecției Naționale pentru Eurovision 2019. Dintre artiștii care își doresc să reprezinte România în finala de la Tel Aviv fac parte și cântăreți și trupe cunoscute publicului larg, precum Nicola, Mirela Vaida,  Mihai Trăistariu și Laura Bretan. 

Mihai Trăistariu a obținut cel mai bun punctaj pentru România la concursul internațional Eurovision, cu piesa „Tornero”. În 2006, piesa Tornero a strâns 172 de puncte, care i-au asigurat locul 4 la Atena. Însă, alți artiști români s-au clasat mai bine în finale, deși au strâns mai puține puncte. În 2005, Luminița Anghel și Sistem, iar în 2010, Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu, au ocupat locul trei la Eurovision.

De atunci, artistul a participat la toate edițiile competiției naționale, dar nu a mai reușit să treacă de această etapă. În repetate rânduri, Trăistariu a acuzat interese ascunse în selectarea reprezentanților României, fiind convins că juriul are ceva personal cu el.

Un produs Blogger.