Cu un show de 140.000 euro, România ratează calificarea în finala Eurovision



Ester Peony, reprezentanta Romaniei la Eurovision Song Contest 2019, care a interpretat melodia "On a Sunday" in cea de-a doua semifinala a competitiei, nu s-a calificat in finala de sambata, de la Expo Tel Aviv.
Redacția Muzzix, 17 mai
Aceasta este pentru a doua oară consecutiv când România nu se califică în finala Eurovision. Reprezentanţii României la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au ratat și ei calificarea în finală. 

Ester Peony a interpretat pe scena Eurovision piesa "On a Sunday". În vârstă de 25 de ani, pe numele real Ester Alexandra Creţu, Ester Peony este cântăreaţă şi compozitoare. Şi-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, pe când locuia cu familia în Montréal, Canada. Ester a studiat jazzul de la vârsta de opt ani, iar, de la 12 ani, s-a întors în România, unde a studiat pianul, la Şcoala Dinu Lipatti din Piteşti. 

A făcut studii de chitară clasică şi canto. În 2013, a fost admisă la Conservatorul din Bucureşti, unde a studiat jazz. Ester Peony a compus muzică pentru artişti precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy şi Pepe. În 2015, a lansat primul ei single, "Sub aripa ta" (Vescan), care a avut 16 milioane de vizualizări pe YouTube. În 2016, Ester a mers în primul ei turneu, alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. La începutul lui 2018, a lanat un EP, "Dig It", cu patru piese. Piesa "On a Sunday" a fost compusă de Ester împreună cu Alexandru Şerbu și Ioana Victoria Badea.

Dupa cea de-a doua semifinala Eurovision 2019, s-au calificat artistii reprezentand:

Macedonia de Nord - Tamara Todevska ("Proud");
Olanda - Duncan Laurence ("Arcade");
Albania - Jonida Maliqi ("Ktheju Tokes");
Suedia - John Lundvik ("Too Late For Love");
Rusia - Sergey Lazarev ("Scream");
Azerbaidjan - Chingiz ("Truth");
Danemarca - Leonora ("Love Is Forever");
Norvegia - KEiiNO ("Spirit In The Sky");
Elvetia - Luca Hanni ("She Got Me");
Malta - Michela ("Chameleon").

Armenia - Srbuk ("Walking Out"), Irlanda - Sarah McTernan ("22"), R. Moldova - Anna Odobescu ("Stay"), Letonia - Carousel ("That Night"), Romania - Ester Peony ("On A Sunday"), Austria - PÆNDA ("Limits"), Croatia - Roko ("The Dream") si Lituania - Jurij Veklenko ("Run With The Lions") nu s-au calificat in etapa finala a concursului european.

Joi seara, la Tel Aviv, Shalva Band, un grup muzical format din persoane cu diverse dizabilitati, a cantat, inaintea incheierii votului din cea de-a doua semifinala, melodia "A Million Dreams".

La cea de-a 64-a editie, gazduita de Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar si Lucy Ayoub au fost prezentate 41 de cantece.

Dupa prima semifinala Eurovision 2019, s-au calificat: Grecia (Katerine Duska), Belarus (Zena), Serbia (Nevena Bozovic), Cipru (Tamta), Estonia (Victor Crone), Cehia (Lake Malawi), Australia (Kate Miller-Heidke), Islanda (Hatari), San Marino (Serhat), Slovenia (Zala Kralj & Gasper Santl).

Tarile din grupul celor cinci mari platitoare (big five) - Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia - sunt calificate direct in finala, alaturi de tara gazda, Israel, si au votat, conform tragerii la sorti, in semifinale.

"MADONNA, PE SCENA EUROVISION 2019", au anunțat organizatorii, dar i-au interzis accesul la repetiții.

Pentru prima data in istoria concursului, Madonna va interpreta in finala de sambata doua melodii: celebra "Like A Prayer" din 1989 si "Future", pe care il va canta impreuna cu rapperul American Quavo. Telespectatorii concursului Eurovision 2019 vor fi primii care vor asculta "Future" de pe noul album "Madame X", care va fi lansat pe 14 iunie.

Organizatorii Eurovision Song Contest au discutat detaliat despre show-ul artistei, pentru a evita un alt scandal cu autoritatile din Tel Aviv. Va reamintim ca dupa prima semifinala, mai multi politicieni israelieni au condamnat imaginile din public, cu persoane de acelasi sex sarutandu-se si transmise la televizor. 

Madonna nu a fost lăsată să intre în locaţia Eurovision unde trebuia să facă repetiţii pentru recitalul ei de sâmbătă, ca urmare a problemelor legate de semnarea contractului, problemă între timp remediată, informează online ziarul Times of Israel citat joi de EFE.


Accesul divei pop a fost interzis, toata ziua de joi, la ordinele supervizorului executiv al evenimentului, Jon Ola Sand, având în vedere că la primele ore ale zilei nu fusese încă formalizată relaţia dintre artistă şi Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (UER), potrivit unei informaţii dezvăluită de postul de ştiri Canal 12.

Problemele legate de finalizarea contractului ar putea avea drept cauză complicaţiile privind drepturile de difuzare a piesei 'Like a prayer', unul dintre cântecele pe care Madonna doreşte să le interpreteze la marea gală.

Până la urmă Jon Ola Sand şi-a dat acordul pentru repetiţii, după ce echipa artistei a ameninţat că va anula recitalul prevăzut pentru 17 mai - punctul forte al competiţiei de sâmbătă seară, la care vor participa reprezentanţi din 26 de ţări.


Între timp, Madonna a semnat acordul pentru a-şi putea susţine recitatul, punând astfel capăt incertitudinii legate de prestaţia sa, potrivit postului public israelie Kan. "Este deja oficial", se arată pe site-ul de internet al postului care produce concursul muzical în colaborare cu Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (UER).

Sloganul Eurovision 2019 este "Dare to Dream" iar bugetul total pentru concurs este estimat la 28,5 milioane de euro.

Un produs Blogger.