"De ce prietenii de fapt nu sunt prieteni?"


A.M.: Am devenit foarte bună prietenă cu un baiat. Ne-am "apropiat" foarte tare unul de altul şi în ciuda distanţei, simţeam că el chiar mă iubeşte. După.. mi se pare că a cam uitat de mine si nu prea ştiu ce să fac, ce să-i spun.. încă ţin la el.
Ce-mi spui tu acolo nu sună a "prietenă foarte bună", ci mai mult a "spun că sunt prietenă foarte bună cu el, dar de fapt încep să am sentimente pentru acest băiat". În primul rând trebuie să te gândești bine ce simți pentru el, iar în al doilea rând să te gândești și la faptul că nu v-ați văzut. După parerea mea, fără să-l vezi pe cel cu care vorbești, să-l poți analiza, să-i observi comportamentul, etc, nu poți să pui bazele unei relații, fie ea de prietenie sau în care implici și sentimentele de dragoste. Dacă spui că sunteți apropiati, atunci ar trebui să puteți comunica, să-i spui ce te deranjează ca el să poate prelucra aceste informații. Încearcă să vorbești cu el deschis, să-i explici de ce ai impresia asta, să vezi cum reacționează și ce spune în "apărarea lui".
B.E.: Cum pot să nu mai fiu atât de închisă în mine? Până acum nu m-a prea interesat că nu prea vorbeam cu lumea și mă afundam tot mai mult în cărți, însă am început să cred că nu e viața pe care vreau să o traiesc, numai cu nasul în cărți și scriind pe wattpad. Cum pot face să fiu mai sociabilă?
Ți-ai creat o lume a ta din cărți și povești, iar acum îți e teamă să socializezi cu cei din realitate. Trebuie să înțelegi că sunt două lumi paralele. Nu spun să renunți la cea a cărților, însă trebuie să faci comparație între ce e real și ce e fictiv. Găsește persoane care să aibă aceleași înclinații și hobby-uri ca tine și va fi mai ușor să comunicați, având subiecte de discuție comune. Nu-ți fie teamă să ieși din cubul de sticlă!
C.E.: De ce prietenii de fapt nu sunt prieteni? De ce mă simt atât de prost când ei mă dezămagesc, dar totuși când au nevoie de ceva dau repede fuga la mine? 
Toți te vor dezamăgi într-un final, fie că îți sunt prieteni de ani de zile, fie că i-ai cunoscut recent. Suntem oameni, avem felul nostru de a gândi și chiar dacă nu vrem să rănim, o facem uneori fără să ne dăm seama. Când ești folosită, ai tot dreptul să spui NU fără să te justifici. Prietenii ni-i alegem. Dacă nu te simți bine în compania cuiva, nu are rost să te minți în continuare că va fi bine. Unele persoane, cu cât văd că pot profita de tine și tu nu observi, cu atât o vor face mai des. Nu te lăsa călcată în picioare! Ia atitudine!

TRIMITE INTREBĂRILE TALE PE PAGINA DE FACEBOOK MUZZIX.RO SAU PRIN MESAJ PRIVAT CONSILIERULUI NOSTRU.  
Un produs Blogger.