"Am atacuri de panică. Cum le controlez?"


D. M.: De când mama e în Izrael (de 4 ani și am văzut-o de 3 ori căte o lună), parcă viața mea nu are sens fără ea. S-a dus să lucreze, dar nu mai pot fără ea. Nu sunt singură acasă, însă e greu fără ea. M-am schimbat total de când a plecat. 
Mama ta rămâne mama ta indiferent ca este în celălalt capăt de lume sau lângă tine. E dificil să nu o poți îmbrățișa când vrei, însă iubirea nu se măsoară în cât de multe momente petreceți una cu cealaltă, ci în grija și momentele în care sunteți alături cu inima! Nu veți fi definitiv despărțite și așa veti aprecia mai mult timpul petrecut împreună. Încercați să vorbiți zilnic dacă se poate, să vă spuneți cum v-a fost ziua, ș.a.m.d. O să vezi că trece mai repede timpul până la revedere.

L. D.: Cum pot să scap de timiditate? Am atacuri de panică and stuff like that, îmi tremură picioarele chiar și când trebuie să comand pizza și chestii de genul ăsta..
Când vorbești cu un psiholog despre atacuri de panică, îți va spune despre cele 3 "F"-uri:  FIGHT, FLY, FREEZE, mai exact LUPTĂ, FUGI sau ÎNGHEȚI. Atacurile de panică sunt reacții exagerate ale creierului care nu poate să facă diferența între o acțiune reală și una imaginară. După cum spuneam, sunt 3 stadii în care creierul își face "casă" și tot în acel stadiu se și manifestă. Nu știu cum reacționezi tu la atacurile de panică, însă poți să lupți cu ele, asta însemnând să revii "cu picioarele pe pămant", poți să te ferești de ele și să le ignori sau poți să "îngheți de frică". Sunt sigură că ai auzit acest termen cel puțin o dată, ei bine, se referă la faptul că totul îngheață și nu mai știi ce se întâmplă în jur până nu trece atacul. Încearcă să-ți controlezi respirația. O altă posibilitate e să respiri din burtă - ast înseamnând să-ți "umflii" abdomenul și nu plămânii. Dacă nu se schimbă nimic, ar trebui să vezi un medic. 
F. O.: Îmi place de un băiat cu care mă stiu de multă vreme. Ne înțelegem bine și suntem apropiați. El știe că îl plac, i-a spus o prietenă de-a mea și nu a zis nici că mă place nici că nu. Se comportă la fel ca înainte să afle și nu știu ce să mai cred.
Din ce am înțeles, sunteți prieteni. Când vine vorba de sentimente într-o prietenie, trebuie să îți dai seama dacă chiar se nasc sentimente ce pot duce la iubire, sau e doar gândul că ești înțeleasă, cineva e mereu lângă tine, îți oferă atenția de care ai nevoie și te sprijină. Pasul doi pe care trebuie să-l faci este să stai de vorbă cu el, să clarificați ÎMPREUNĂ ce simțiți și unde duce asta. Într-o relație e nevoie de doi, degeaba ai tu sentimente pentru el, daca nu-ți sunt împărtășite. Comunicarea e cea mai bună cale! Folosiți-vă de ea până nu vă pierdeți și prietenia! 


ASTEPTĂM ÎNTREBĂRILE VOASTRE PE PAGINA DE FACEBOOK MUZZIX.RO SAU PRIN MESAJ PRIVAT CONSILIERULUI NOSTRU.  
Un produs Blogger.