"Nu pot să am încredere în nimeni..."


D. Z.: Ce aș putea face să nu mai pun suflet în tot? Să nu mă mai atașez așa tare de oameni, deoarece știu că la un moment dat majoritatea vor pleca. Nu vreau să fiu dură cu nimeni, dar nu mai pot să fiu jucăria lor.
Oamenii vin și pleacă, e ceva normal să fie asa. Fiecare om care îți intră-n inimă, o face cu un motiv, însă nu toți vin cu gând bun. Nu le da tuturor voie să îți intre-n viață cu picioarele murdare ca mai apoi să trebuiască să ștergi mizeria după ei. Trăiește pentru tine, planifică-ți viața în așa fel încât să te mulțumești pe tine, nu pe alții. Cei care trebuie să rămână alături de tine o vor face indiferent de circumstanțe. Asemenea persoane sunt greu de găsit, însă odată ce o faci, o să înțelegi și motivul de ce altele nu au putut rămâne. Spune "NU" fără să te justifici și nu te lăsa călcată în picioare. Cu cât arați că poți fi manipulată, cu atât vor profita mai mult de tine. 
A. M. M.: Nu mai am încredere în oameni. Gândul la self-harm și sinucidere e tot mai mare. Până acum 'prietenii' s-au dovedit a fi prefăcuți, mă caută doar când au nevoie de ceva și au secrete 'fără număr'.
Încrederea trebuie să o câștigi prima dată în tine însuți. Ți-a fost dată viața asta pentru că ești destul de puternică s-o trăiești, iar încercările la care ești supusă nu îți sunt aruncate-n cale cu scopul să te distrugă, ci cu scopul să te facă mai puternică, să înveți să lupți. Prietenii ni-i alegem, la fel și alegerile din viață. Noi ne construim destinul în proporție de 98%. E alegerea ta dacă lași acei "prieteni" să rămână în viața ta și să rupă din tine bucată cu bucată sau îți găsești acele persoane care să te susțina indiferent de situație. Dacă pe moment poate tăiatul te ajută și te face să uiți din probleme, îți garantez că nu îți rezolvă problemele, ba din contră. Ridica-te de jos și arată-ți ție însuți că poți. Chiar poți, trebuie doar să vrei. Viața e dură, însă nu lăsa pe nimeni nepedepsit sau nerăsplătit.
L. N.: Toată lumea îmi zice că sunt ”perfecta”, ”frumoasă”, ”drăguta” și chestii, dar eu știu că nu sunt așa. Nu mă văd cum mă văd alții... Cum mă pot accepta pe mine însumi așa cum sunt?”
Nu pot să-ți impun să faci aia și aia, însa pot să-ți spun că ar trebui să te gândești la tine și mai apoi la restul. Trebuie să fii mulțumită de tine, iar asta va duce și la câștigarea încrederii în propria-ți persoană. Nu-i lăsa pe ceilalți să-ți spună ce și cum trebuie să fii, definește-ți singură personalitatea, iar oamenii potriviți vor aprecia asta și nu se vor linguși doar cu cuvinte pe lângă tine.

TRIMITE ÎNTREBĂRILE TALE PE PAGINA DE FACEBOOK MUZZIX.RO SAU PRIN MESAJ PRIVAT CONSILIERULUI NOSTRU
Un produs Blogger.