"Oamenii spun că țin la mine, dar eu nu îi pot crede..."


D. S.: Mă tai, iar lumea spune că mă iubeşte, doar că nu cred. Ei cred că mă ajută cu ceva, dar nu e așa...
De cele mai multe ori, ceea ce-ți spun alții nu te va influența să te oprești din a face asta. O să-ți spun un lucru doar: îți rezolvă tăiatul problemele? Dacă da, atunci continuă, iar dacă nu, fă ceva în rezolvarea acestora. TU trebuie să crezi în tine și să faci ceva ca să se schimbe situația. E greu, crede-mă că știu, însă e și mai greu să vezi cum nu se schimbă nimic pentru că tu nu ai tupeul să încerci. Vei eșua, vei da cu capul de pereți groși, vei întâlni oameni falși care vor profita de tine, însă dacă știi cum să îi invingi, poți câștiga nu doar o luptă, ci întreg războiul. Ți-a fost dată viața asta pentru că ești destul de puternică s-o trăiești, nu da cu piciorul șanselor ivite doar pentru că ți-e teamă. Controlează-ți emoțiile și canalizează-le în acțiunile pe care le vei face, se vor vedea rezultatele. Mintea și gândurile pot să-ți fie cele mai bune prietene, dar în același timp și cei mai cruzi dușmani. Tu decizi, e în puterea ta. 
A. A.: Tatăl meu e foarte agresiv... nu neapărat cu mine, ci cu mama. O bate, ne înjură, ne reproșează că el aduce banii în casă și noi suntem un nimic. Am învățat să ignor aceste vorbe grele, însă mă urmărește teama că într-o zi o să dea în noi atât de tare încât se va ajunge rău. 
E bine că te-ai detașat de insulte și nu îl lași să te descurajeze. Sfatul meu e să vorbești cu mama ta când nu e el prezent/acasă, să-i spui că te doare s-o vezi așa și nu merită să fie tratată în halul acesta. Când ai o boală, te duci la medic și te tratezi, o "alungi". Asemănator e și aici: iei o decizie și înlături răul din viața ta. Îmi imaginez că e greu, însă e și mai greu să fii victima unei persoane agresive, când tu de fapt nu ai nici o vină. 
B. T.: Cum să le spun părinților că am prieten? Suntem împreună de 7 luni, am 17 ani și ei încă au impresia că sunt un copil de 10... 
Le spui direct, fără ocolișuri. Cu cât ascunzi asta mai mult, cu atât va ieși mai urât când vor afla din altă parte. Poate vor reacționa dur când le vei spune, însă se vor obișnui cu ideea pe parcurs, văzând că nu pot schimba nimic. Nu pot să te controleze la infinit, cred că la vârsta ta poți să iei și tu anumite decizii în ce te privește. Explică-le asta și susține-ți punctul de vedere. 
TRIMITE INTREBĂRILE TALE PE PAGINA DE FACEBOOK MUZZIX.RO SAU PRIN MESAJ PRIVAT CONSILIERULUI NOSTRU
Un produs Blogger.