"Cum se manifestă bipolaritatea?"


B. S.: Sunt prea sensibila. Plang prea mult si din orice, dar totusi nu fac asta cand in fata oamenilor. E enervant sa fiu atat de sensibila si sa ma raneasca orice si sa ma gandesc la toti.. Cum pot sa nu mai fiu asa?

Este enervat, te cred, insa poate fi controlat. Trebuie sa te gandesti la cauza acestor evenimente, de la ce a pornit aceasta sensibilitate. Trecutul trebuie lasat in urma, insa poti sa apelezi la el atunci cand ai nevoie de niste raspunsuri ca sa rezolvi unele probleme din prezent. Gandeste-te bine ce te-a ranit si te-a facut sa devii PREA sensibila. Nu tine in tine cand ceva te apasa, vorbeste si descarca-te. Incearca deasemenea sa tii langa tine doar acele persoane care te incurajeaza si te ajuta sa te ridici, iar pe cele care exercita o energie negativa asupra ta sa le indepartezi cat mai repede. Ai incredere in propriile tale forte si incearca sa iti spui in fiecare dimineata "Pot si voi reusi!". 

A. T.: Cred ca sunt bipolara. Cum se manifesta bipolaritatea?

Este important sa nu ne diagnosticam singuri ca fiind bipolari. Bipolaritatea este o boala psihica si se manifesta prin schimbarile starii de spirit. Nu se manifesta de la o clipa la alta, cum majoritatea persoanelor cred. Cei care sufera de aceasta boala trec prin perioade extreme de depresie, in care plang fara motiv, nu mananca, nu se spala, nu se dau jos din pat, etc. Aceste perioade care dureaza saptamani sau luni si care alterneaza cu perioade la fel de lungi de manie, fiind foarte sunt agitati, vorbesc prea mult si fara sens, dorm cateva ore pe noapte, sunt foarte zgomotosi si deseori agresivi, atat fizic cat si verbal. Daca te regasesti in simptomele de mai sus, ar trebui sa vezi un psiholog specializat pe aceasta tema, caci bipolaritatea are diferite stadii si episoade, insa in nici un caz nu te diagnostica de unul singur. 

N. G.: Mi-e teama de viitor, ce ar trebui sa fac? 

E normal sa-ti fie teama, e normal sa te gandesti ce va fi si cum va fi, insa viitorul e incert, asa ca hai sa ne axam pe prezent, sa-l facem in asa fel incat sa fie mai usor de suportat viitorul. Fa ce-ti place, ce crezi tu de cuviinta ca iti va folosi mai incolo, informeaza-te despre tot ce te inconjoara si nu te lasa doborata de greseli sau incercari. Nu iti sunt date sa te doboare, ci sa te pregateasca pentru ce urmeaza, sa te formeze ca om si sa-ti arate ca trebuie sa lupti ca sa obtii ceea ce-ti doresti cu adevarat.  
Un produs Blogger.