IN LUCRU! NEPUBLICAT - NEW! "Sănătate!": Cum să mănânci sănătos

Muzzix lanseaza o rubrica noua pentru cititorii fideli, o rubrica de interes public. Nutritie, alimentatie sanatoasa. 

CE ESTE ALIMENTATIA SANATOASA?
Alimentatie sanatoasa inseamna sa includem in mesele zilei alimentele care acopera nevoile organismului si nu contin in exces factori alimentari "de risc", precum alcoolul, sarea, zaharurile sau grasimile saturate. De asemenea, o alimentatie sanatoasa se asigura prin diversitatea alimentelor, consumul moderat, fara a depasi nevoile energetice ale organismului, prevenirea senzatiei de foame acuta, prin impartirea ratiei alimentare in 3 mese principale si 2 gustari si asocierea corecta a alimentelor, potrivit prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare

Topul alimentelor de primăvară şi beneficiile lor asupra organismului:
Spanacul protejează vederea 

"Spanacul este bogat în fier, acid folic şi calciu", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Contrar legendei, absorbţia de fier este foarte scăzută, fiind combinat cu acidul oxalic, rămâne neabsorbit şi are efecte de accelerare a tranzitului intestinal lent, adaugă specialistul. "Persoanele care mănâncă regulat spanac prezintă un risc scăzut de cataractă, deoarece alimentul conţine luteină, o substanţă care protejează proteinele cristalului", precizează dr. Bilic.

​Salata verde are proprietăţi sedative

Salata verde este bogată în beta-caroten şi vitamina C. "Este diuretică, ameliorează problemele digestive, iar conţinutul de fibre şi antioxidanţi scade riscul de cancer de colon. În plus, datorită conţinutului de latex alb, prezent în tijele de salată, acest aliment are proprietăţi sedative", explică nutriţionistul. 

De asemenea, frunzele de salată sunt sărace în kilocalorii şi au un conţinut ridicat de minerale şi vitamine benefice pentru organism.

Ridichea, regina antioxidanţilor

Ridichea este un alt aliment "vedetă" al acestui sezon. Medicii nutriţionişti spun că această legumă are un conţinut ridicat de antioxidanţi, şi astfel devine aliatul împotriva cancerului. Specialiştii recomandă acest aliment în curele de slăbire, deoarece are un conţinut caloric scăzut, iar procentul ridicat de apă e încă un plus de luat în calcul pentru persoanele aflate la regim. 

Ridichea este recomandă persoanelor care au un ten sensibil, deoarece conţine vitamina C, fosfor, zinc şi o parte din vitaminele B, spun nutriţioniştii.

Urzicile ajută la detoxifiere

Urzicile conţin un număr mare de aminoacizi, vitamina A, B2, C şi K, clorofila, săruri minerale, precum calciu, magneziu, fier şi siliciu, substanţe proteice şi acid folic.

Specialiştii spun că acestea vitaminizează şi remineralizează organismul, elimină starea de anemie, curăţă sângele având efect detoxifiant şi are efect benefic în cazul persoanelor care suferă de bronşite sau astm, afecţiuni des întâlnite în această perioadă.
Un produs Blogger.