"Aș vrea să mă pot accepta așa cum sunt, dar nu pot."


C. I.: As vrea sa ma iubesc si eu cum o face toata lumea. Eu nu ma suport, ma urasc. Ma uit la alte fete care sunt slabe si frumoase, iar eu sunt o balena. Nu inteleg cu ce am gresit eu de sunt asa urata... am incercat multe metode de a slabi, am facut sport mult, mancam sanatos, dar nu slabeam deloc. Sunt asa grasa ... as vrea sa ma pot accepta asa cum sunt, dar nu pot.

In primul rand ar trebui sa stii ca multe persoane trec prin asta si sa stii ca toate aceste persoane se mint pe ele singure. Nu ai gresit cu nimic si doar pentru ca tu te vezi asa cum o faci, nu inseamna ca asa si esti. Ceva a declansat neincrederea asta in tine, iar daca nu mergi direct la sursa si o elimini, nu o sa poti schimba nimic. Fiecare din noi are o frumusete aparte, care radiaza din noi, bineinteles, daca noi o lasam. Mi-ai spus ca ai incercat sa faci sport, dar nu slabeai. Probabil ai facut o perioada scurta de timp si ai asteptat sa vezi rezultate. Ei bine, rezultatele nu apar dupa ce alergi 10 minute o data la doua saptamani sau faci 10 genoflexiuni. Rezultatele apar daca te tii strans (de 3,4 ori pe saptamana) de activitatile sportive si ai grija la alimentatie. Esti frumoasa in felul tau. Nu lasa oamenii sa-ti incerce sa te convinga de contrariu, deoarece ei nu te vad asa cum ar trebui. 

A. L.: Cum faci sa nu mai placi o persoana, chiar daca stii ca nu ai nicio sansa?

In primul rand pui tu stapanire pe sentimente inainte sa puna ele stapanire pe tine. Nu poti forta pe nimeni sa te placa, asta e clar, insa poti sa alegi tu pe cine placi si pe cine nu. Iesi cu prietenii, uita-te la comedii, ocupa-ti timpul cu orice care nu are legatura cu persoana pe care incerci sa o uiti. Gaseste metode care te fac sa te simti bine si agata-te de ele. Cel mai important insa: da-i timpului timp.

C. P.: Cum fac sa ma las de fumat? 

Daca ai pus intrebarea asta, pasul cel mai important e deja facut: initiativa si dorinta. E greu sa renunti la o dependenta, insa nu e imposibil. In primul rand trebuie sa vrei asta cu toata fiinta ta, sa nu te lasi trasa de la decizie de prieteni sau "nevoia de a fuma". O cunostinta de-a mea si-a pus asta in minte, a fumat fiecare tigara pe care o avea in casa si a zis clar: "De maine nu mai fumez!". Si asa a fost. Elimina orice ispita care te-ar putea pune la indoiala si pune-ti asta-n minte fara sa te indoiesti. Nu renunta pana nu ai reusit. 


TRIMITE INTREBARILE TALE PE PAGINA DE FACEBOOK MUZZIX.RO SAU PRIN MESAJ PRIVAT CONSILIERULUI NOSTRU.  
Un produs Blogger.