NE PASĂ: "Eu mereu ajut, însă când eu am nevoie de ceva, nimănui nu-i pasă"


L. G.: Mă simt din ce în ce mai singură. Nici măcar nu am cu cine ieși pe afară, mă cert zilnic cu prietena mea cea mai buna... Eu întotdeauna îi ajut pe ceilalți cu orice, iar când eu am nevoie de ceva, nu le pasa. Am impresia că nu ma suportă nimeni...
Nu stiu motivele certurilor dese dintre tine si prietena ta, insa daca nu puteti sa ajungeti la un punct comun, sa faceti sacrificii si schimbari ca sa tina prietenia, atunci cred ca e mai bine sa renunti la ceva care te consuma mai mult decat te face fericita. Daca e ceva ce am invatat de-a lungul timpului, e ca oamenii se schimba si nu putem face nimic in legatura cu asta. Doare, e adevarat, insa doare mai tare sa pastrezi ceva care roade din sufletul tau putin cate putin. Daca bluza ta preferata se murdareste, se rupe, se deterioreaza, incerci s-o repari, s-o speli, insa daca nu mai poti face asta, va trebui sa iti iei alta, oricat de tare doare. Data viitoare iti iei o bluza pe care s-o ingrijesti si care sa fie rezistenta (aviz prietenilor pe care ii alegi). Socializeaza, iesi, cunoaste si ai grija pe cine lasi in viata ta!
C. S.: Ai mei sunt divortati, tata uita ca exist si mama e plecata in strainatate.....eu traiesc cu bunicii si in special faptul ca tata uita de mine doare. Probabil din cauza asta m-am inchis in mine, am un cerc foarte mic de prieteni, care ma uita si ei din cand in cand...am devenit timida si prefer sa citesc o carte decat sa ies in oras. In plus, colegii mei de clasa ma cred tocilara si isi bat joc de mine, cred ca daca ar avea ocazia m-ar trimite undeva unde sa nu ii mai ,,deranjez".
Consider ca nu exista cuvinte care sa repare situatia, asa ca o sa ma axez pe situatia prezenta. Intr-adevar, familia este un declansator decisiv al sentimentelor tale, insa trebuie sa intelegi ca ceea ce s-a intamplat intre parintii tai nu este sub nici o forma vina ta, ci strict ceva ce ii priveste pe ei doi. Este bine ca ai un cerc mic de prieteni, macar asa stii ca ai pe cineva in viata ta care va ramane langa tine indiferent de situatiile prin care treci. Mai bine un cerc redus, dar sigur, decat unul larg si absent. Acelasi lucru este valabil si la scoala. De aceea mergi acolo, sa inveti, sa te pregatesti si modelezi pentru viata, pentru viitor si sa-ti alegi drumul. Daca tu o sa poti face asta, fiind numita "tocilara" pentru ca ai creier si-l poti folosi, atunci bine. Nu toti pot face asta. Ramai pe drumul pe care esti, lasa lumea sa vorbeasca, oricum o vor face.
A. F.: Prietenul meu e cu 4 ani mai mare ca mine si e dintr-un cerc diferit fata de cel al meu, atat social cat si familiar. El e popular, iubit de toti, bogat. Eu sunt timida, retrasa si dintr-o familie cu statut mediu. Toti ne spun sa ne despartim. Tin mult la el si stiu c-o face si el. Nu stiu ce sa fac... 
Atat de multe relatii de viitor se strica din cauza ca oamenii pun mai mult pret pe ce zice lumea, pe imaginea prezentata societatii, decat pe persoana draga. Parerea mea e ca NU, nu trebuie si nici nu ar trebui sa te desparti de el pentru ca: 1) nu e diferenta de la cer la pamant intre voi doi, atat din punct de vedere sociabil, cat si din punct de vedere numeric. Il placi? Te place? Aveti sansa sa fiti impreuna? Profitati de asta, iubiti-va si nu lasati lumea sa intervina intre voi doi! Nu ei sunt in relatie cu voi! 
Un produs Blogger.