EuROvision 2016: Cine este Frans, reprezentantul Suediei


Piesa care o va reprezenta se numeste "If I Were Sorry" si este interpretata de Frans. Artistul a castigat selectia interna ducand o lupta acerba cu Oscar Zia, favoritul publicului Eurovision. 

Rusia se afla pe locul 1 in topul caselor de pariuri, urmata de Suedia cu piesa  "If I Were Sorry", interpretata de Frans. Pe locul 3 se afla Croatia, conform caselor de pariuri.

Foto stanga: Frans, 7 ani (in urma cu 10 ani) / Foto dreapta: Frans, 17 ani (prezent)
Frans este cel mai tanar castigator intern ESC al Suediei, dupa 33 de ani; In 1983, Carola era cel mai tanar castigator al selectiei. 

Frans s-a nascut pe 19 decembrie 1998, in Suedia.
S-a facut remarcat pentru piesele sale dedicate echipelor de fotbal din tara natala. Este un fan infocat al fotbalului, iar marea perioada a copilariei a petrecut-o la Londra. Frans are o sora geamana, tatal este nigerian, iar mama de origine olandeza. 

Piesa pentru Eurovision, "If I Were Sorry", a fost scrisa in mare parte de el, alaturi de  Oscar Fogelström, Michael Saxell si Fredrik Andersson. 

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă. Romania l-a desemnat pe Ovidiu Anton ca reprezentant in acest an, cu piesa "Moment of Silence".


Autor: Andrei Didas | Data: 14.03.2016  | Imagini: eurovision.tv
Un produs Blogger.