CUPA DAVIS. Spaniolii, entuziasmați după victoria cu România: "Jucătorii mei pot câștiga Cupa Davis!"


Echipa de tenis a Spaniei a învins România cu scorul final de 4-1, după victoria obţinută duminică, în ultimul meci al confruntării, de Pablo Carreno Busta în faţa lui Adrian Ungur, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa, în direct la Digi Sport 2.

Căpitanul nejucător al echipei Spaniei, Conchita Martinez, a declarat duminică, după victoria cu 4-1 obţinută în meciul de Cupa Davis cu România, că are la dispoziţie jucători valoroşi, care pot câştiga trofeul în acest sezon.
"Să joci în deplasare nu este niciodată uşor, mai ales că nu a fost suprafaţa pe care am fi ales-o noi. Dar până la urmă am făcut meciuri bune, fiecare punct a fost important şi ne-am descurcat bine. Victoria este tot ce contează. Mergem pas cu pas, obiectivul iniţial a fost îndeplinit, acela de a creşte. În septembrie, obiectivul e de a intra în Grupa Mondială. Apoi, vrem să câştigăm următoarele meciuri. Aceşti jucători pot câştiga Cupa Davis şi acesta este un obiectiv pe care ne-ar plăcea să-l îndeplinim", a spus căpitanul nejucător.
Conchita Martinez se consideră norocoasă că are mulţi jucători la dispoziţie şi poate face selecţia în funcţie de suprafaţa pe care se dispută fiecare întâlnire de Cupa Davis. 


Pablo Carreño Busta/Muzzix
"E o şansă să am la dispoziţie atâţia jucători buni. Şi tot o şansă e că pot să formez echipe diferite în funcţie de suprafeţele de joc. Dar nu e uşor să aleg între cei 12 din top 100. Am făcut un pas înainte foarte important, acum să vedem ce ne aşteaptă în septembrie la baraj. Sperăm că ne putem întoarce în Grupa Mondială, acesta este obiectivul nostru, acum", a precizat Martinez.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, jucătorul Pablo Carreno Busta s-a arătat bucuros că a reuşit să îl învingă pe Adrian Ungur şi să câştige, astfel, primul său meci de Cupa Davis. 
"Pentru mine a fost primul meci de Cupa Davis. Credeam că o să am emoţii, dar până la urmă m-am descurcat. Este adevărat că întâlnirea era deja câştigată, dar m-am bucurat să-mi câştig şi eu meciul", a precizat Busta.
Spania va disputa barajul pentru promovarea în Grupa Mondială, în timp ce România va juca în sezonul următor în turul I al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa.
Un produs Blogger.