Azis concertează în RomâniaAzis, unul dintre cei mai populari si controversati cantareti din Balcani, a carui faima a depasit insa granitele acestei zone, asezat de publicatia „New York Times” alaturi de artisti precum David Bowie si Justin Bieber, comparat adesea la aparitiile excentrice cu Lady Gaga, cantaretul de origine bulgara cu cea mai mare notorietate in tara sa, va concerta pentru prima data in Romania, pe 6 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalenta.


Controversat datorita extravagantelor sale aparitii pe scena, de la atitudinea cu conotatii sexuale explicite prin care nu isi ascunde preferinta pentru barbati si pana la vestimentatia sa, Azis a reusit sa devina popular in lumea intreaga datorita mix-ului inedit pe care-l reprezinta muzica sa si modului in care o pune-n scena. Cel mai cautat nume pe Google, in Bulgaria, in 2015, Azis a reusit sa atraga atentia prin compozitiile sale muzicale, astfel incat ultimul sau videoclip, „Habibi”, a avut aproape 40 de milioane de vizualizari pe YouTube.

In luna martie a acestui an, Azis a intrat „pe lista scurta” a celor 25 de cantareti care, potrivit publicatiei „New York Times”, indica trendurile si directiile viitoare de orientare ale muzicii. Astfel, piesa „Habibi” a lui Azis s-a aflat in compania unor cantece apartinand unor artisti celebri, precum David Bowie sau Justin Bieber. Faptul ca o publicatie precum „New York Times” include in lista pieselor care vor da directia de orientare a lumii muzicale si un cantec apartinand unui gen muzical specific (muzica tiganeasca) si unui artist din Europa de Est demonstreaza si cat de mult s-a schimbat perceptia asupra acestei zone a muzicii, insa evidentiaza si popularitatea de care se bucura cantaretul de origine bulgara la nivel mondial. „Publicitatea de care m-am bucurat si eu si piesa Habibi m-a incurajat intr-un fel in care nu cred sa o fi trait vreun alt cantaret din Europa” spune Azis. „E un lucru notabil faptul ca sunt singurul cantaret din aceasta lista care nu canta in limba engleza” subliniaza Azis.

Cantaretul si-a inceput cariera muzicala in Bulgaria si a lansat primul sau album in 1999. Astazi, Azis, una dintre cele mai influente celebritati de origine bulgara din toate timpurile, se afla la cel de-al cincisprezecelea album, ultimul fiind lansat chiar anul acesta, "Gadna Poroda".

Cu un timbru particular si abilitati muzicale incontestabile, Azis se remarca prin diversitatea influentelor din muzica sa, dar si prin aparitiile sale scenice spectaculoase. Un mix de pop-folk bulgaresc modern, muzica tiganeasca, dar si influente indiene, turcesti si arabe da nota specifica muzicii care l-a facut celebru pe Azis. Iar daca pentru cei mai multi popularitatea uriasa de care se bucura artistul din Balcani este un fapt uimitor, Azis recunoaste ca el a stiut intotdeauna la ce sa se astepte. „Daca as spune ca succesul meu m-a luat prin surprindere as minti” marturiseste Azis. „Cand aveam opt ani si invatatoarea m-a intrebat ce vreau sa ma fac cand voi fi mare, i-am raspuns Voi fi un star” dezvaluie Azis.

Cat despre orientarea sa homosexuala si faptul ca pe scena sau in videoclipurile sale nu a ascuns niciodata faptul ca prefera barbatii, cantaretul ofera urmatoarea explicatie: „Poate ca motivul pentru care ma aflu pe aceasta planeta este de a-i ajuta pe oameni sa nu se teama sa fie diferiti, sa nu se ascunda si sa mearga cu capul sus” mai spune artistul.

Pe 6 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalenta, publicul romanesc iubitor al acestui gen de muzica il poate vedea si asculta live in premiera la noi in tara pe Azis, cantaretul din Balcani care a reusit sa duca muzica tiganeasca tocmai la New York. 

19:00,Marţi, 6. Dec 2016
SALA POLIVALENTA
Calea PISCULUI NR.10,Bucuresti,Romania

Un produs Blogger.