Billboard: Madonna, Femeia Anului 2016


Madonna, care tocmai a încheiat un turneu care i-a adus milioane de dolari, este una dintre puţinele artiste care a rezistat până la această vârstă în industria spectacolului. La primirea premiului Women Billboard 2016, vedeta în vârstă de 58 de ani, s-a adresat mulţimii vorbind în termeni profund personali.

În discursul ținut cu ocazia evenimentului, Madonna a declarat că s-a confruntat cu sexismul, misoginismul și cu o "agresiune constantă și abuz neîncetat" de-a lungul mai mult de 30 de ani de carieră. Artista a povestit despre faptul că, cu mulţi ani în urmă, când a venit la New-York, a fost violată pe un acoperiș fiind ameninţată cu "cuțitul la gât", experiență despre care a discutat pentru prima dată în public abia în 2013. 
"Stau in fata voastra ca un covoras de intrare. Pardon, am vrut sa spun ca artista", si-a inceput provocator Madonna discursul, despre dublul standard din showbizz si societate.
Confesiunea ei, deopotriva feroce, nostima, si brutal de sincera, a lasat o impresie foarte puternica, nu doar asupra fanilor ei, ci si asupra colegilor de breasla.
Madonna: "Cred ca cel mai controversat lucru pe care l-am facut a fost sa rezist pe baricade. Michael s-a dus, Tupac a murit si el, Prince s-a prapadit, Whitney s-a dus si ea, Amy Winehose nu mai e, David Bowie a murit. Dar eu sunt inca aici!"
"Va multumesc ca-mi recunoasteti abilitatea de a avea o careira de 34 de ani, in care am infruntat misognismul, sexismul, hartuirea constanta si abuzul necontenit. In primul meu an in New York, in 1979, mi s-a pus pistolul la tampla, am fost violata pe un acoperis tinandu-mi-se cutitul la gat si mi s-a spart apartamentul de atitea ori incat am incetat sa mai incui usa. In lumea asta, nu exista reguli, daca esti baiat. Daca esti fata, jocul are regulile lui."
"Ai voie sa fii draguta, dulce, sexy, dar nu face pe desteapta, nu exprima pareri personale, mai ales nu unele care contrazic starea de lucrurii consacrata."
În ultimii ani, Madonna s-a împotrivit discriminărilor legate de vârstă, răzvrătindu-se în mod public, subtil, împotriva ideii că, din cauza vârstei, ar fi timpul să se oprească.

Discursul de vineri a devenit, în final, o dezbatere asupra egalității de gen și a sexismului latent, subiect care a luat amploare pe fondul alegerilor prezidențiale din America - o confruntare între un bărbat și o femeie, care ar putea fi văzută şi ca o confruntare între mentalităţi.

Madonna a aparut la un concert surpriză în Washington Square Park din New York, în sprijinul campaniei prezidențiale a lui Hillary Clinton, în noaptea dinaintea alegerilor.

În discursul ei de la acel eveniment, Madonna a spus, făcând aluzie la campanie: "Femeile au fost oprimate atât de mult timp, încât au ajuns să creadă ceea ce bărbaţii spun despre ele", a spus ea, potrivit Billboard. "Ele cred că, pentru ca lucrurile să iasă bine, trebuie să susțină un bărbat."

Madonna a mai vorbit despre regulile "jocului", despre faptul că femeile sunt constrânse să le respecte.

Spre finalul discursului, ea a menţionat câţiva muzicieni de excepţie, printre care Prince şi David Bowie, care au murit în acest an. "Dar eu sunt încă pe poziţie", a spus ea. "Sunt una dintre cei norocosi."
Un produs Blogger.