INTERVIU, Sergiu Bolotă "Când eram mic îmi doream să devin bucătar"


Continuam seria interviurilor cu sperantele noastre pentru Eurovision 2017 si ajungem la cea mai ascultata piesa inscrisa in Selectia Nationala, "We Were Young". Spunem asta deoarece pe Youtube, are cele mai multe vizualizari din categoria "piese noi pentru Eurovision". 

Sergiu Bolotă a participat la X Factor, iar acum urca pe scena Eurovision, selectia interna, pentru a convinge juriul si publicul ca el este potrivit sa ne reprezinte tara la Kiev. (preselectii)

Salut, Sergiu! Noi stim ca ai participat la X Factor in anul 2015, dar detaliaza-ne tu, cine esti si cu ce te ocupi in prezent?
Salut! Sunt un cataret sibian iar de cativa ani cant la mine in oras in diverse localuri si la evenimente sau festivaluri. In paralel sunt si managerul unui skate-shop.


Anul acesta participi la Selectia Nationala Eurovision cu piesa "We Were Young". Care este povestea din spatele piesei? Cum a ajuns la tine? Si de ce ai ales Eurovision?
Povestea piesei este despre dorul de a fi din nou adolsescent. De a pierde timpul, de a te distra toata noaptea alaturi de prietenii tai iar odata cu varsta vin responsabilitatile. Prima oara m-am hotarat sa ma inscriu la Selectia Nationala in vara aceasta iar apoi am cautat un compozitor. I-am trimis lui Stig Rästa inregistrari cu mine cantand iar acesta mi-a raspuns in mai putin de o ora si m-a chemat in Estonia. Odata ce am ajuns acolo piesa avea doar instrumental si linia melodica iar eu am scris versurile in mare parte alegand si tema melodiei.
Sursa: facebook.com/sergiusibiu

Pe youtube, conduci detasat la numarul de vizualizari, fata alte piese noi, produse special pentru Euovision. Crezi ca publicul si-a ales deja favoritul?
Momentan doar juriul decide daca ma voi califica in semifinala sau nu. Pot sa spun ca la auditie mi-au dat un feedback foarte constructiv pe care il voi aplica, in cazul in care voi trece mai departe in semifinala. Nu pot sa ma pronunt daca vizualizarile arata ca publicul si-a ales favoritul.

Urmeaza Selectia Eurovision, te temi de cineva din competitie? Deja stim cateva nume sonore care s-au inscris si consideram ca lejer vor trece in etapele urmatoare?
Singura persoana de care ma tem sunt eu insumi. Doresc sa dau tot ce este mai bun din mine si daca fac acest lucru pot spune ca nu am alte temeri.

Piesa ta, spun criticii, seamana foarte mult cu stilul Avicii. Crezi ca producatorul piesei a apelat putin si la acest stil?
Sunt incantat ca piesa mea sa fie comparata cu stilul lui Avicii ceea ce imi confirma ca este una de actualitate, insa nu pot sa confirm ca producatorii s-au inspirat din piesele lui Avicii.


Pe langa muzica, alte pasiuni ai? Daca nu alegeai muzica, ce meserie ti-ai fi ales?
Cand eram mic imi doream sa devin bucatar! Dar bineinteles odata ce am crescut m-am axat pe muzica. De asemenea m-as vedea si organizand evenimente culturale. 


Cu ce artist din Romania sau strainatate ti-ai dori sa colaborezi?
Artistul cu care imi doresc mult sa colaborez este cu siguranta Irina Rimes. Este o vocalista si o compozitoare minunata.


Aceasta intebare am pus-o de fiecare data. In istoria participarii Romaniei la Eurovision, ai un artist preferat? Piesa preferata? Dar la capitolul piese străine?
Imi plac multe piese care ne-au reprezentat cum ar fi Don't Break My Heart de la Nicola sau piesa lui Ovi si Paula Playing With Fire dar favorita mea este Let Me Try a Luminitei Anghel si Sistem. La capitolul piese straine: Dami Im - Sound Of Silence (Australia) 2016.


Urmeaza un videoclip realizat special pentru piesa "We Were Young"?
Momentan sunt foarte multumit cu videoclipul online si nu planuiesc sa realizez alt videoclip pentru We Were Young.

Mesaj pentru fanii Eurovision din Romania:
Daca va place We Were Young va invit sa va bucurati si de piesele care vor urma! Iar in ceea ce priveste Selectia Nationala, fie ca cel mai bun sa castige!

Semifinala Selecţiei va avea loc duminică, 26 februarie 2017, în studioul TVR, iar Finala pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. 


Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări. Muzzix este singurul site din Romania acreditat la Eurovision 2017.


Un produs Blogger.