O idee genială: Lecția antiviolență predată de o profesoară din Birmingham


Violenta in scoli este destul de des intalnita, iar copiii pot deveni tinta rautatilor colegilor lor din diverse motive. Pentru a-i invata pe copii lectia agresiunii fizice sau verbale impotriva colegilor lor, o profesoara din Birmingham a avut o idee geniala.

Rosie Dutton le-a adus elevilor sai doua mere. Unul dintre ele fusese zdrobit intentionat, fara ca exteriorul sa-i fie afectat. Profesoara a luat marul zdrobit si a inceput sa le spuna copiilor cat de dezgustata era de acel mar. „Le spuneam ce culoare oribila are, ca are codita prea scurta, si imi incurajam elevii sa nu-l placa nici ei, pentru ca nici eu nu-l plac”, povesteste profesoara.

foto: Boredpanda.com
Unii copii se uitau bizar la profesoara lor, insa altii au intrat in  joc si au inceput sa puna diverse etichete marului: „esti un mar oribil”, „nici nu-mi dau seama de ce existi!”, „probabil esti plin de viermi inauntru”.

Apoi a luat  celalalt mar pe care l-a laudat in fata copiilor: „esti un mar foarte dragut”, „ai o piele foarte fina”, „ai o culoare perfecta”. „Dupa aceea am luat ambele mere in mana si i-am intrebat pe copii daca sunt diferente intre cele doua mere. Nu era nicio modificare. Merele aratau perfect la exterior. Dar apoi am taiat merele. Cel cu care fuseseram draguti era curat, proaspat, zemos. Insa celalat era plin de vanatai si putrezit la interior. Asa au inteles copiii ce se intampla in sufletul celor agresati. Exteriorul este intact, insa inima lor e franta”, a adaugat profesoara.

Un produs Blogger.