Madonna a confirmat adopția unor gemene din Malawi. "Sunt copleșită de bucurie"Cantareata Madonna a publicat miercuri pe Instagram o fotografie in care apare alaturi de doua fetite din Malawi, surori gemene, pe care artista le-a adoptat din Malawi.

 Vedeta pop a confirmat intr-un mesaj care insoteste acea imagine ca procesul de adoptie a fost finalizat si s-a declarat incantata de faptul ca fetitele vor putea sa creasca in familia ei, informeaza BBC.
”Pot sa va confirm in mod oficial finalizarea procesului de adoptie a unor fetite gemene din Malawi si sunt coplesita de bucurie ca ele fac parte de acum inainte din familia mea. Sunt profund recunoscatoare tuturor acelora din Malawi care au facut ca acest lucru sa devina posibil”, a scris Madonna.
Vedeta pop a lansat cu aceasta ocazie si un apel la adresa presei, careia i-a cerut sa respecte intimitatea familiei sale ”in aceasta perioada de tranzitie”.
Madonna a primit permisiunea instantei din Malawi de a le adopta pe cele doua surori in cursul zilei de marti.

In urma cu doua saptamani, Madonna a negat informatiile aparute in presa americana potrivit carora artista a depus actele prin care solicita instantei din Malawi sa ii acorde permisiunea de a adopta alti doi copii, in timpul unei vizite pe care o efectueaza in aceasta tara. Madonna a adoptat deja doi copii din Malawi - David, adoptat in 2006, si Mercy, adoptata in 2009.

Insa mai multe documente depuse la Tribunalul Superior din Malawi, publicate miercuri, au dezvaluit faptul ca Madonna a solicitat instantei supreme din acest stat african permisiunea de a le adopta pe cele doua surori, Esther si Stella, in varsta de patru ani, dintr-un orfelinat local, dupa ce a aflat povestea trista a vietii acestora, in timpul unor activitati desfasurate in cadrul fundatiei sale de caritate.

Mama gemenelor a murit la scurt timp dupa nastere, iar tatal fetitelor s-a recasatorit. In acest fel, Esther si Stella au ramas initial in grija bunicilor lor, care au fost coplesiti de faptul ca au fost nevoiti sa le creasca, alaturi de ceilalti frati ai surorilor.

Judecatoarea Fiona Mwale a spus ca artista americana a prezentat in fata instantei dovada faptului ca este capabila sa ofere gemenelor un camin fericit ”intr-o resedinta luxoasa, spatioasa si confortabila, amplasata intr-un cartier de lux dintr-un oras din Statele Unite”.

Judecatoarea africana a mai spus ca vedeta pop, in varsta de 58 de ani, ”desi se afla peste varsta normala avuta in vedere in cazul persoanelor care vor sa adopte”, a prezentat la tribunal o serie de documente medicale care dovedesc ca are o stare de sanatate buna.
”Fundatia ei de caritate o aduce in contact cu orfelinatele... si in urma unui astfel de contact, ea s-a simtit obligata sa umple un gol in vietile acestor fete si sa le primeasca in casa ei”, a adaugat judecatoarea Fiona Mwale.
Relatia speciala pe care Madonna o are cu Malawi dateaza din anul 2006, cand artista a infiintat fundatia de caritate Raising Malawi, cu scopul de a imbunatati vietile copiilor africani.

Initial, cantareata a dorit sa construiasca o academie pentru fete, cu un buget de 15 milioane de dolari, dar si-a schimbat strategia, folosind acei bani pentru a finanta mai multe scoli locale.

De asemenea, fundatia cantaretei ofera burse pentru elevele din Malawi si participa in prezent la amenajarea primei sectii de terapie intensiva pediatrica in cadrul Spitalului Central Queen Elizabeth din Blantyre.

Un produs Blogger.