(P) Târgul de Cariere ajunge în această toamnă în opt orașe


Cea mai mare rețea de evenimente de carieră, Târgul de Cariere (TdC), dă start recrutărilor de toamnă. Mii de locuri de muncă, internshipuri, stagii de practică și oportunități de voluntariat sunt disponibile la evenimentul va avea loc în lunile octombrie și noiembrie în opt orașe din România și Republica Moldova.

Prima oprire este la Iași (10-11 octombrie), eveniment ce va include și o zonă dedicată industriei IT&C. Urmează Sibiu (17-18 octombrie), Cluj Global (24-25 octombrie), Cluj IT (26-27 octombrie), Chișinău (31 octombrie-1 noiem-brie), Brașov (7-8 noiembrie), Târgu-Mureș (14 noiembrie), Oradea (16 noiem-brie) și Alba Iulia (22 noiembrie).

Organizatorii așteaptă la cele nouă târguri peste 350 de companii locale și mul-tinaționale, alături de peste 60.000 de tineri interesați să își găsească un nou loc de muncă. 

În ce domenii se caută angajați la Târgul de Cariere

Târgul de Cariere aduce împreună angajatori din toate domeniile de activitate, iar oportunități sunt atât pentru cei care au experiență, cât și pentru cei care acum vor să-și înceapă cariera. Companiile și organizațiile caută colegi noi în domenii precum inginerie, IT&C, servicii, consultanță, producție, retail, auto & automotive, servicii financiare, energie, telecomunicații, farma & medical, re-crutare, marketing, sector bancar, asigurări, educație, training, turism, logistică, transport. 

Recrutări fac companii precum Wizz Air, Star Transmission, Porsche Engi-neering, Deutsche Bank, 3Pillar Global, Lidl, Emerson, Bombardier, Genpact, Terapia, De’Longhi, E.ON, Bosch, Accenture, Azets, Leroy Merlin, Autoliv și multe altele. 


“Compania Bosch Rexroth din Blaj, județul Alba, caută candidați cu studii su-perioare în domeniul tehnic. Job-urile disponibile sunt: inginer proces, producţie, calitate sau mentenanță, dar si Working Student în domeniul tehnic”, declară Mădălina Popa, recruiter. 

Star Transmission & Star Assembly sunt subsidiarele grupului german Daim-ler în România și vor fi prezente în această toamnă la târgurile din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Alba Iulia. “Căutăm în continuare colegi care să se alăture departamentelor tehnice și de suport şi care împartăşesc aceleaşi valori cu cele ale organizaţiei noastre”, spune  Tudor Mirza, recruitment specialist în cadrul Star Transmission & Star Assembly.

Compania aeriană Wizz Air este în plin proces de extindere a echipei. Până în 2018, WIZZ îşi va extinde echipajul local la mai mult de 800 de membri care îşi desfăşoară activitatea în şapte baze din toată România. “Căutăm persoane talentate și entuziaste care doresc să îşi construiască o carieră în domeniul aviaţiei. Echipajul de cabină Wizz Air primește o pregătire excepțională, posi-bilitatea de a lucra în orașul lor natal și, bineînteles, beneficiază de avantajul de a călători peste tot în Europa și în afara ei prin rețeaua de destinații WIZZ”, detaliază Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager.

Azets România va fi prezentă la târgurile din Sibiu, Brașov și Alba Iulia cu mai multe posturi disponibile în departamentele de validare, accounting și payroll. “Ce ne dorim noi să știe candidații e că oferim șanse reale de dezvoltare, într-un mediu dinamic și modern. Suntem principalul furnizor de servicii de contabili-tate, salarizare, resurse umane și consultanță în regiunile nordice, iar pe piața din România activăm de aproape 10 ani. Așteptăm, așadar, CV-uri din partea unor candidați serioși, dornici să afle cu ce ne ocupăm și care vor să devină, la rân-dul lor, parte din Azets”, a declarat Alina Radu, HR manager. 

Virtual Reality și Gaming

TdC a organizat, începând cu anul 2006, un număr de 134 ediții ale evenimen-tului. În această toamnă, miza se pune pe interactivitate:


“Am completat conceptul clasic al târgului cu multe acţiuni conexe, de interes atât pentru angajatori cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă: avem Start UP Area, VR (Virtual Reality) Area, gaming Area, avem zo-na dedicată concursurilor care îi fac pe tineri să se afirme pe loc în faţă angajatorilor, scoţându-le în faţă talentul şi pregătirea. Avem Coffee Corner, sala de prezentări şi cursuri şi evident cea mai mare şi importantă zonă – cea care găzduieşte stan-durile companiilor participante”, detaliază Mihai Cotos, directorul şi fonda-torul evenimentului.

În plus, în cadrul TdC va fi amplasat Standul de Demisii, locul unde candidații pot decide dacă jobul actual e cel potrivit pentru ei și unde vor avea parte de consiliere profesională. 

Un produs Blogger.