S-a lansat Avicii – „Tough Love"„Tough Love" este numele noului single semnat Avicii, regăsit și el printre noile piese reunite de noul album - „TIM", a cărui lansare va avea loc în curând. 
Andrei Didas, 13 mai
Produsă și scrisă de către Avicii, în colaborare cu Vincent Pontare și Salem Al Fakir (Vargas & Lagola), piesa „Tough Love" exprimă dorința lui Avicii de a descoperi noi teritorii muzicale, aducând la viață un corp omogen de sunete, ce îți vor intra automat în cap.

Al Fakir și Pontare se numără printre cei mai fideli colaboratori ai lui Avicii, alături de care acesta a lucrat pentru piese precum „Silhouettes", „Hey Brother", „Without You" și multe altele. După ce a explorat muzica specifică Indiei de nord, în primăvara anului 2018, Tim i-a contactat pe cei doi și le-a arătat descoperirile sale.

În mod ciudat, influențele indiene s-au potrivit perfect în cântecul la care lucram, un lucru obișnuit pentru Tim. Era un geniu muzical", declară Vincent Pontare.

Tim era foarte specific în ceea ce privește sunetele și frazarea. Întotdeauna avea rezultatul muncii în cap, iar în studio, îi ajuta pe interpreți să redea întocmai viziunea lui asupra piesei.

În notele privind piesa „Though Love", Tim a specificat: „Piesa asta trebuie să fie un duet. Ar fi minunat să fie un cuplu în viața reală. Sau doi oameni care au lucrat atâta timp împreună, încât să poată fi cosiderați un cuplu!"

În momentul în care Tim a murit, piesa era aproape gata. Dorind să respecte dorința lui Tim, Pontare i-a propus soției sale, Agnes, să cânte alături de el această piesă.

„Tough Love" este cel mai recent single lansat de pe albumul „TIM". Când Tim Bergling a murit, întregul material era aproape gata. A lăsat în urmă o colecție de piese aproape terminate, împreună cu note, conversații prin e-mail și mesaje legate de noile piese. Compozitorii ce au ajutat la procesul de lansare al albumului au făcut tot posibilul pentru a conserva și exploata viziunea artistică a lui Avicii asupra muzicii.

Un produs Blogger.