S-a lansat albumul „TIM" de la AviciiAșteptarea fanilor a luat sfârșit – s-a lansat materialul „TIM" de la Avicii, o experiență completă, ce va revoluționa peisajul EDM, a cărui poveste a început odată cu piesele „S.O.S." și „Tough Love".
Andrei Didas, 10 iunie
Într-o lume în care presiunea socială separă oamenii, muzica este cea care, în ciuda factorilor potrivnici, îi apropie. Acesta este mecanismul rațional ce stă la baza albumului „TIM", de la Avicii. Fiecare dintre cele 12 piese integrate pe acest material are propria poveste, care, încadrată în contextul adecvat, reușește să construiască istoria unei întregi existențe și să redea, cum nu se poate mai bine, un sunet ce va marca întreaga industrie muzicală. În momentul în care a anunțat că nu va mai susține concerte, Tim Bergling a declarat: „Nu voi renunța niciodată la muzică. Voi continua să le vorbesc fanilor mei prin intermediul ei.", lucru pe care l-a și făcut odată cu lansarea materialului „TIM".

„TIM" de la Avicii își propune să anuleze orice granițe culturale și geografice, să dărâme stereotipuri, preconcepții și să creeze o conexiune naturală și semnificativă între toți ascultătorii. Viața lui Avicii și talentul său incontestabil au reușit să aducă oamenii împreună, să transforme străinii în prieteni, să dea naștere unei comunități în care muzica primează și vindecă omul de supliciul singurătății.

În momentul în care Tim s-a stins din viață, pe 20 aprilie, în Oman, câteva dintre materialele albumului erau produse integral. „Heaven" este piesa lui Avicii și a lui Chris Martin, scrisă în 2014, a cărei versiune finală a fost produsă de Tim în 2016. Cu excepția ultimului vers, care a fost adăugat după moartea lui Tim, „Heart Upon My Sleeve" (ft. Imagine Dragons) a fost o altă piesă pe care Avicii a reușit să o finalizeze.

„S.O.S." (feat. Aloe Blacc) este primul single lansat de pe album. La doar o lună după ce a fost lansat, acesta a fost ascultat de 250 de milioane de ori, a ocupat poziția a treia în clasamentul Spotify Global Top 200 și domină topurile BBC Radio1 A-List și Billboard's Dance/Electronic Songs. Încasările provenite din vânzarea noului album Avicii vor merge către fundația non-profit Tim Bergling, al cărei scop principal, printre multe altele, este prevenirea suicidului și a bolilor psihice.

Track Listing:

1.         Avicii - Peace Of Mind (feat. Vargas & Lagola)
2.         Avicii - Heaven
3.         Avicii - SOS (feat. Aloe Blacc)
4.         Avicii - Tough Love (feat. Agnes, Vargas & Lagola)
5.         Avicii - Bad Reputation (feat. Joe Janiak)
6.         Avicii - Ain't A Thing (feat. Bonn)
7.         Avicii - Hold The Line (feat. A R I Z O N A)
8.         Avicii - Freak (feat. Bonn)
9.         Avicii - Excuse Me Mr Sir (feat. Vargas & Lagola)
10.       Avicii - Heart Upon My Sleeve (feat. Imagine Dragons)
11.       Avicii - Never Leave Me (feat. Joe Janiak)
12.       Avicii - Fades Away (feat. Noonie Bao)

Ascultă / Descarcă albumul: 
Un produs Blogger.