AMI lansează videoclipul piesei „Tramvai”


AMI lansează videoclipul piesei „Tramvai” – o piesă care vorbește despre durerea care rămâne în inimă după o despărțire. 
Andrei Didas, 10 septembrie
Videoclipul piesei are un aer nostalgic, iar AMI este o prezență diafană cu o voce care exprimă emoție, încă de la primele versuri: „Mi se rupe tare inima / Nu știam că doare chiar așa.”

Este piesa care mă aduce în stația cu amintiri ale unei povesti reale inspirate din viața mea, demult stinsă, dar niciodată uitată. Știu că toți avem acel loc spre care ne întoarcem, acea stație unde găsim emoții, stări, amintiri, povești de dragoste demult apuse, dar care încă ne fac să zâmbim. Pentru mine de această dată, acel „loc”, a fost într-un tramvai, care m-a și inspirat să compun această piesa și să scriu despre trăirile mele!”, spune AMI.

Piesa compusă de AMI și Adi Colceru (David Deejay) o aduce pe artistă mai aproape de fanii ei, oferindu-le totodată acces la o parte din viața sa. Filmările au avut loc la Timișoara, iar tema care revine obsesiv în piesă încheie refrenul și oferă profunzime întregii povești: „ești singura stație la care tot vreau să mă-ntorc.”

După cum declară chiar AMI, pentru ea călătoria cu tramvaiul: „este ca un drum prin viată: cu stații și opriri, cu bucurii, dezamăgiri, oameni alături sau departe…Fiecare nouă stație este o nouă poveste, o speranță către viitor, către ceva mai bun. Doar că, unele stații nu ne sunt mereu destinate, iar atunci alegem să ne îndreptăm spre o alta, luându-ne bilet spre fericire… Eu mi l-am luat deja 🙂 Mi-as dori sa va luati si voi!

MELODIA FACE TRIMITERE ȘI LA ISTORIOGRAFIA MODERNĂ

În 1869, în România a circulat, pentru prima dată, un tramvai tras de cai, în Timişoara. Vagonul, fabricat din lemn şi metal şi tras de doi cai, avea ferestre de sticlă şi putea transporta până la 20 de persoane, oferind 12 locuri pe băncuţele de lemn şi opt locuri în picioare.

Oprirea vagonului se realiza prin intermediul unei frâne cu pârghii. În Timişoara, acesta a circulat timp de 30 de ani, din 1869 până în 1899, când a fost înlocuit cu primul tramvai electric.


Un produs Blogger.