Câștigătorii Billboard Music Awards 2020 - LISTA COMPLETĂ


Ceremonia de acordare a Premiilor Billboard a avut loc la The Dolby Theatre din Los Angeles și s-a desfășurat fără public. Gazda evenimentului a fost cântăreața americană Kelly Clarkson, care a deschis seara cu un discurs menit să dezmorțească starea actuală de anxietate și incertitudine, alimentată de pandemie.


"Seara aceasta este despre felul în care muzica ne emoționează pe toți, pentru că ea ajunge în sufletele noastre în atât de multe feluri. Indiferent cine ai fi, muzica te influențează uneori chiar în mod direct", a declarat Kelly Clarkson.


Artiștii cu cele mai multe nominalizări au fost și cei care au plecat cu cele mai multe premii. Post Malone, care a avut 16 nominalizări, a fost recompensat cu nu mai puțin de 9 premii, inclusiv trofeul celei mai râvnite categorii: Top Artist. Pe următoare poziție, ca număr de premii acumulate, s-a aflat Khalid, care a câștigat în 5 categorii, fiind urmat de Lil Nas X and Billy Ray Cyrus cu patru trofee.


Billie Eilish, care a avut 12 nominalizări, a câștigat în trei categorii importante: Top New Artist, Top Female Artist și Top Billboard 200 Album, pentru discul ei de debut, ce a fost premiat și la Grammy. 


Kanye West, care a concurat cu el însuși în categoria Top Gospel Song, a câștigat, deloc suprinzător, acest premiu, iar Panic! At The Disco a bifat în categoriile rock: Top Rock Artist și Top Rock Song.


În cadrul evenimentului au concertat BTS, Alicia Keys, Demi Lovato, John Legend, dar și marele câștigător al serii, Post Malone.

Un produs Blogger.