One Direction, un nou scandal de plagiat


"It's Not Your Faul"? intrebarea care ii macina pe judecatorii Tribunalului pentru Drepturile de Autor din Marea Britanie. 

Compania SONY a fost data in judecata de catre Geffen Records, de data aceasta pentru piesa "Steal my girl" (One Direction) care se pare, seamana destul de bine cu o alta piesa interpretata de trupa New Found Glory.

Le luam pe rand: "Steal my girl" a fost scrisa de Wayne Hector, John Ryan, Julian Bunetta, Ed Drewett, Louis Tomlinson si Liam Payne. Linia melodica fiind compusa de John Ryan. 

De cealalta parte, piesa "It's Not Your Faul" a fost scrisa de New Found Glory, iar linia melodica de Thom Panunzio (solist New Found Glory ).

Ambele piese au acorduri asemanatoare, mai ales pe strofe, insa si de data asta, conform oficialilor Sony, piesa nu este plagiata, intrucat nu se gasesc 6 elemente identice intre cele doua piese. 

Legislatia privin Drepturile de Autor din Marea Britanie prevede ca o opera artistica este considerata PLAGIAT, daca intre original si copie exista cel putin 6 elemente artistice identice. Legislatia este asemanatoare cu cea din Romania, la noi numarul elementelor fiind 5. 

Momentan, trupa One Direction are pe rol doua procese de plagiat. Alte 3 procese au fost incheiate cu verdictul in favoarea trupei. Asteptam decizia tribunalului pentru piesa recent lansata "Steal my girl" si videoclipul "You & I".



CE PARERE AVETI? Seamana intre ele piesele? :)

             
Un produs Blogger.