1-Q Sapro, piesă cu dedicație pentru Victor Ponta


“Mai du-te, mă / Mai lasă-ne, / Nu las un om ca tine să conducă, / Ai nasul cât o autostradă lungă,/ Îmi pare rău, Pinocchio!”. 

Sunt versurile din refrenul unei noi piese semnate 1Q Sapro, “Îmi pare tare rău, Pinocchio”. 

“O piesă manifest”, spune cel care s-a ocupat de compoziţia muzicală, Mihai Alexandru, în timp ce autorul versurilor şi totodată cel care o şi cântă, 1 Q Sapro, spune că este o piesă ritmată pe care i-o recomandă lui Victor Ponta: 
“Este o melodie ritmată, dansantă, deci ar putea să o danseze şi să asculte mesajul: “Du-te, mă, şi lasă-ne”. Piesa asta e cum e domnul Ponta. El e foarte vesel aşa şi nu spune nimic. Piesa e foarte veselă, dar spune ceva. Lumea merită să o asculte şi să înţeleagă mesajul nostru: Veniţi la vot”, adaugă 1-Q Sapro.
Cunoscut românilor din 1993, ca lider al trupei Morometzii, 1-Q Sapro este unul dintre artiştii ale căror piese s-au auzit şi în stradă, la proteste, la manifestaţii electorale, ori pe stadioane, la meciurile naţionalei de fotbal. “România, trezeşte-te” s-a auzit de zeci de ori din 2008 până astăzi, dar nu suficient.

Artistul propune acum piesa, care are şi videoclip, “Îmi pare tare rău, Pinocchio”. „Mesajul piesei, cred, că este destul de clar. Când mă uit la domnul Ponta văd un administrator de bloc care, pentru a fi reales, umblă la fondul de rulment şi îi plăteşte unuia şi altuia şi gazul, şi apa, şi ce nu a plătit. Vorbele dânsului  emană foarte multă aroganţă şi o şmecherie din faţa blocului, o şmecherie - cu ghilimelele de rigoare - destul de proastă”, spune 1-Q Sapro aka Cezar Cristea.

Mihai Alexandru, cel care semnează muzica piesei, povesteşte că Îmi pare tare rău, Pinocchio s-a născut „simplu, în două-trei zile”. 
„Ne gândeam la Ponta”, glumeşte muzicianul. „Şi la tot ce ni se întâmplă, inclusiv la vot, dar extrem de serios. Ar trebui să vină un preşedinte care să continue ce au făcut bun ceilalţi şi care să dea în continuare în baronii locali; iar 80% dintre ei sunt din PSD”. Pentru Mihai Alexandru cea mai bună  alegere o reprezintă candidatul ACL pentru că, spune el, “este ceea ce ne trebuie nouă, românilor. Noi din firea noastră suntem aşa, mai zgubilitici, nu suntem organizaţi, în general. Iar omul ăsta face treabă”.
Un produs Blogger.