Premiere la cinema: 7-13 noiembrie 2014


Interstellar
Christopher Nolan îşi reconfirmă statutul de cel mai curajos şi convingător regizor de la Hollywood, cu această aventură spaţială complexă şi sentimentală. Nimeni nu-i poate reproşa regizorului că nu aduce pe ecran mize gigantice, iar de această dată este vorba de chiar salvarea viitorului umanităţii. Pe Terra sau în altă parte. Cu o distribuţie plină de staruri, de la Matthew McConaughey şi Anne Hathaway, membri ai echipajului navei pornite în căutarea unui nou cămin pentru rasa umană, la Matt Damon, Jessica Chastain şi Casey Affleck, filmul de 170 de minute care nu plictiseşte nici măcar o secundă în goana sa spre explorarea spaţiului, dar şi a celor mai profunde resorturi ale sufletului uman. Un film în care dragostea pentru familie se transformă într-un motor suficient de puternic pentru a anula timpul şi distanţele.


Patimile Mariei

Stations of the Cross (Kreuzweg)

Drama în 14 tablouri a lui Dietrich Brüggemann a fost premiată cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun scenariu la ediţia din acest an a Berlinalei. În centrul atenţiei este Maria (debutanta Lea van Acken, extraordinară), o adolescentă de 14 ani crescută într-o familie de un catolicism fervent. Cu mintea alimentată de informaţii despre cum ar trebui să se poarte ca să-I fie dragă lui Iisus, Maria are probleme să se integreze în lumea modernă, mai ales la şcoală, unde întâlnirea cu un coleg simpatic, Christian (Moritz Knapp), o face să se întrebe dacă nu cumva în viaţă există şi altceva în afară de rugăciuni. Doar că scenariul scris de regizor şi de sora sa, Anna Brüggemann, îi lansează o extraordinară provocare Mariei, iar filmul îi oferă spectatorului unele dintre cele mai bântuitoare scene văzute anul acesta la cinema.


Bărbaţi mişto/The Stag
Schimbăm tonul cu această comedie irlandeză foarte bine primită în ţara de origine, unde a fost selectată în închiderea celui mai important festival local, cel de la Dublin. Comedia lui John Butler oferă o întâlnire cu unii dintre cei mai cunoscuţi actori irlandezi, dar şi cu o aventură trăsnită. În centrul atenţiei este Fionnan (Hugh O'Conor), care se implică atât de mult (şi enervant) în organizarea nunţii sale cu Ruth (Amy Huberman), încât aceasta îl imploră pe cavalerul de onoare Davin (Andrew Scott, cu un rol important în serialul britanic Sherlock) să organizeze o petrecere a burlacilor care să-l ţină departe pe Fionnan de Dublin. Împreună cu mai mulţi prieteni comuni, cei doi pornesc într-o excursie în Irlanda rurală, numai că Bormaşina (Peter McDonald), enervantul frate al lui Ruth, află de planurile lor de călătorie, le ia urma şi distruge orice şansă la nişte zile liniştite, petrecute în mijlocul naturii.



rubrică oferită de cinemagia.ro
Un produs Blogger.